La Ieud, la acest sfîrşit de săptămînă, Maratonul Ursoii – ediţia a XI-a

0
452

Pasionaţii competiţiilor de alergare sînt aşteptaţi la linia de start sîmbătă, 20 august, în localitatea maramureşeană Ieud. Cea de-a XI-a ediţie a Maratonului Ursoii se va desfăşura în localitate, pe traseul devenit deja cunoscut: Primăria Ieud – Izvorul Ursoii – Primăria Ieud. Sportivii amatori care vor să participe în competiţie mai pot să se înscrie la faţa locului, înainte de start. Taxa este în valoare de 50 de lei, suma colectată de la participanţi urmînd să fie utilizată în scopuri caritabile.
Maratonul Ursoii a devenit o competiţie de alergare cu tradiţie, fiind organizat an de an în prima sîmbătă de după sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, în aceeaşi perioadă în care are loc şi întîlnirea dintre fiii satului Ieud. Cursa se desfăşoară pe un traseu mixt cu o lungime de 21 de kilometri, avînd o dificultate medie.
Întrecerea sportivă este atractivă pentru concurenţi atît din punct de vedere al traseului, cît şi pentru premiile puse în joc. Astfel, primii trei alergători, în ordinea sosirii la linia de start, vor primi premii în bani, diplome de participare şi tricouri. Deţinătorul celui mai bun timp din concurs va primi 200 de euro, concurentul de pe locul al II-lea va primi 100 de euro, iar participantul care se va clasa pe locul al III-lea va fi recompensat cu 50 de euro.
Şi în acest an, Maratonul Ursoii este organizat de iniţiatorul competiţiei sportive, ieudeanul Vasile Dunca Boboiog, împreună cu mai mulţi colaboratori şi cu sprijinul sponsorilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.