Tineri maramureşeni şi sătmăreni la „Procesiunea luminilor” din Bucureşti

0
1292

În acest an al „educaţiei religioase a tinerilor creştini ortodocşi”,  „Procesiunea luminilor” va fi organizată în Bucureşti pentru cei 2.500 de tineri ortodocşi din toate colţurile ţării, dar şi pentru invitaţii lor din alte state ortodoxe, unde vor avea ocazia să facă schimb de experienţă, să participe la dezbateri sau să fie implicaţi în diferite activităţi cu caracter creştin.

Din Episcopia Ortodoxă a Maramureşului şi Sătmarului vor participa 80 de tineri la acest eveniment: „Întâlnirea Internaţională a Tineretului Ortodox”, care se va desfăşura în perioada 1-4 septembrie 2016, în Bucureşti şi care va avea ca temă de reflexie „Iisus Hristos – bucuria Vieţii”. Scopul întrunirii este formarea tinerilor, prin participarea la programele educative, duhovniceşti, culturale şi artistice din Capitală, pentru a deveni la rândul lor formatori în comunităţile din care fac parte. Obiectivele specifice „Întâlnirii Internaţionale a Tineretului Ortodox” ce va avea loc în Capitală în toamna acestui an sunt: „participarea la viaţa duhovnicească, spirituală a comunităţilor locale din Bucureşti; creşterea nivelului de formare şi informare a tinerilor cu privire la valorile tradiţiei, istoriei, ştiinţei şi artei locale, naţionale şi universale; redefinirea conceptului de bucurie din perspectiva întâlnirii cu Hristos; implicarea tinerilor în activităţi de promovare a artelor; promovarea ideii de voluntariat în rândul tinerilor; promovarea valorilor familiei creştine şi a atitudinii pro-viaţă; conştientizarea că adevăratul succes în viaţă este legat de virtuţi şi valori spirituale; înţelegerea importanţei unei educaţii integrale, atât ştiinţifice, cât şi religioase”. În program sunt incluse diferite acţiuni cultural-religioase, dar şi vizite la anumite obiective turistice: Muzeul Antipa, Muzeul Ţăranului Român, Muzeul Satului, Muzeul de Geologie, Muzeul de Artă, Muzeul de Istorie, Palatul Parlamentului, Palatul Patriarhiei, şantierul Catedralei Mântuirii Neamului.

Lumina lui Hristos adusă de tineri în societate

„Lumina şi flacăra aprinsă în sufletele şi inimile tinerilor creştini prin evenimentele dedicate lor în Baia Mare şi Cluj va continua să ardă şi să aducă roade mai ales sufleteşti pentru că aceşti tineri îl pot mărturisi pe Hristos prin voluntariatul pe care îl fac, prin dedicarea timpului şi resurselor de care dispun fructificându-le şi aducând bucurie familiilor din care fac parte, societăţii, culturii, neamului şi întregii creştinătăţi. Participanţii sunt voluntari implicaţi în organizaţiile pentru tineri de la nivelul parohiilor, protopopiatelor sau din cadrul asociaţiilor pentru tineri care îşi desfăşoară activitatea în episcopia Maramureşului şi Sătmarului  cu binecuvântarea PS Părinte Iustin Sigheteanul, fiind îndrumaţi de asistenţi şi preoţii responsabili”, a precizat preotul Gavril Băban. Alături de tineri se va afla şi PS Iustin Sigheteanul, arhiereul-vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului, care va participa la întreaga manifestare dedicată tineretului. Întâlnirea Internaţională a Tinerilor Ortodocşi din Bucureşti îşi are punctul de pornire din Baia Mare, ţinând cont că aici s-au desfăşurat primele două ediţii ale Reuniunii Tinerilor Ortodocşi. Anul trecut, evenimentul a fost găzduit de Cluj-Napoca.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.