De ce suntem răi?

0
958

Este o întrebare pe care ne-o punem tot mai des. Dumnezeu ne-a creat să fim buni, ascultători, iubitori, toleranţi etc. Din păcate, începând cu strămoşul nostru Adam acestea au fost încălcate, ajungând ca în zilele noastre să trăim într-o societate din ce în ce mai rea, mai coruptă şi lipsită de iubire devenind aproape insuportabilă din cauze precum:
• EGOISMUL, acest flagel ne face să ne izolăm nu numai de societate dar şi de Dumnezeu. În această viaţă scurtă ne gândim mai mult la noi, cu scopul de a ne face viaţa cât mai fericită din punct de vedere material, neglijând partea spirituală. Suntem răi şi pe măsură ce trece devenim tot mai răi. Se pune întrebarea DE CE? Răspunsul este unul singur, să punem roadele ştiinţei în scopul formării unei societăţi cu o educaţie moral-creştină de înaltă ţinută, de o cultură aleasă şi o ştiinţă care să permită o dezvoltare economic cât mai rapidă, să abandonăm egoismul, să iubim aproapele, să-l ajutăm. Mai fericit cel ce dă, nu cel ce primeşte. Dragostea faţă de aproapele este ca o monedă care îmbogăţeşte mai mult pe cel ce o cheltuieşte decât pe cel ce o primeşte.
• INVIDIA, care din păcate a atins proporţii colosale, care roade ca rugina, dacă semenii noştri sunt mai buni sau au mai mult ca noi. Dacă suntem cu frică de Dumnezeu trebuie să ştim că atunci când ne bucurăm de binele altora, acest bine se întoarce asupra noastră.
• LUPTE NELOIALE PENTRU EXISTENŢĂ. Pentru a ne atinge scopul, însetaţi de câştiguri, de averi ilicite, recurgem la orice mijloace până la suprimarea de vieţi omeneşti, fără să ţinem cont de răul pe care îl facem celor din jurul nostru. Deseori, cei cu pregătire modestă morală şi intelectuală îi rugăm pe cei cu studii superioare şi dotaţi. Darwin a prevăzut legea selecţiei naturale fără să prevadă selecţia artificială care are ca rezultat înmulţirea celor răi. Goana după averi nu se face gratuit, ci cu multă uzură fizică şi psihică.
• SCHIMBAREA MODULUI DE VIAŢĂ. Dacă în timpul copilăriei mele, oamenii munceau cu mijloace rudimentare, cu mari eforturi fizice, acum societatea dispune de mijloace moderne de producţie, uşurând considerabil munca fizică, făcându-şi loc sedentarismul, dispunând de timp suficient pentru a face mai mult rău decât bine.
• SUPRAPOLUAREA. Prin voinţa liberă cu tutun, alcool, cafea, diferite droguri ucigătoare şi alimente produse prin mijloace genetice şi chimice. Astfel că, încet dar sigur ne îndepărtăm de natura lăsată de Dumnezeu.
• IGNORAREA ASPECTULUI MORAL-RELIGIOS. Toate aceste aspecte enumerate mai sus îmi amintesc de un pasaj din Sf. Scriptură, când Dumnezeu l-a anunţat pe Avram că va nimici Sodoma şi Gomora pentru fărădelegile strigătoare la cer. Avram începe să se târguiască: „Doamne, dacă vei afla numai 50 de drepţi în oraş, nu-i pedepsi”. Domnul se învoieşte. Avram însă se sperie, gândindu-se că nu se vor găsi atâţia. Deci, propune 40, 30, 20 ajungând la 10. Dar Domnul nu găseşte nici 10 cu inima curată. Oare în zilele noastre ar fi mai uşor de găsit?! Dumnezeu le vede pe toate fără să se plimbe prin localuri, discoteci etc. să vadă ce se întâmplă acolo sau chiar fără a intra în casele noastre să vadă ce citim, ce urmărim la televizor sau pe internet, faptele ce se săvârşesc! Sodoma şi Gomora se instalează nu numai în marile oraşe. Din păcate, se năpusteşte şi asupra satelor şi cătunelor prin emisiunile televizate, asaltându-le non-stop cu imagini şi cuvinte murdare care smintesc mintea şi celor tineri şi celor vârstnici. Aceasta este o gravă provocare a societăţii creştine indiferent de cult. Sodoma şi Gomora zilelor noastre este o construcţie diabolică la care lucrează cu tenacitate monştri aşa – zis, sacri şi o armată de profitori, regizori de suflete putregăite, adevăraţi satanişti şi sponsori murdari, care urmăresc profituri financiare, lăsând pe planul doi educaţia moral-creştină şi civică.
Toate acestea reprezintă demonul în haină de înger, îţi fascinează privirea cu personaje strălucitoare şi îţi bombardează simţurile.
Iată, iubiţi cititori, de ce suntem răi, de ce ne urâm unii pe alţii până la moarte, de ce neglijăm rugăciunea, de ce nu ne iubim, de ce, de ce?

Ionel Fătcaş

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.