Biciclişti şi şoferi sancţionaţi pentru nerespectarea normelor rutiere

0
357

La finalul săptămânii trecute, poliţiştii rutieri au fost prezenţi pe principalele artere de circulaţie de pe raza judeţului şi au desfăşurat activităţi în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Bicicliştii care au încălcat normele rutiere, sau şoferii care au călcat prea tare pedala de acceleraţie, au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare de aproximativ 25.000 lei.

Vineri, 19 august, între orele 7 şi 21, poliţiştii Biroului Rutier Baia Mare au acţionat pe raza municipiului pentru disciplinarea bicicliştilor şi combaterea evenimentelor rutiere în care sunt implicaţi aceştia. Astfel, poliţiştii au verificat peste 30 de biciclişti şi au constatat că 8 dintre aceştia se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice. De asemenea, în cadrul aceleiaşi acţiuni, poliţiştii au constatat alte 17 abateri, comise tot de biciclişti, şi au aplicat 26 de sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto care nu au respectat regulile privind circulaţia pe drumurile publice. Valoarea amenzilor aplicate a fost de 13.000 lei.
Duminică, 21 august, poliţiştii Serviciului Rutier au continuat activităţile de verificare şi control în vederea prevenirii şi combaterii accidentelor rutiere cauzate de nerespectarea regimului legal de viteză. În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 12.000 lei şoferilor care au călcat prea tare pedala de acceleraţie şi, ca măsură complementară, au reţinut trei permise de conducere.
Poliţiştii reamintesc câteva recomandări bicicliştilor:
• Traversaţi strada pe trecerea de pietoni, pe lângă bicicletă, după ce v-aţi asigurat temeinic!
• Înainte de a schimba direcţia de mers, mai ales spre stânga sau la depăşire, asiguraţi-vă – din faţă şi din spate – că nu se apropie niciun autovehicul!
• Circulaţi cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când vă deplasaţi în grup, numai în coloană câte unul!
• Nu circulaţi cu bicicleta sub influenţa băuturilor alcoolice!
• Atunci când circulaţi cu bicicleta, nu vă ţineţi de vehicule aflate în mers!
• Nu transportaţi pe bicicletă altă persoană!
• Este recomandat să purtaţi o cască de protecţie omologată!
• Pentru a circula pe drumul public, bicicleta trebuie să fie echipată corespunzător (dispozitiv de frânare eficace, mijloc de avertizare sonoră, lumină de culoare alba sau galbenă în faţă, lumină de culoare roşie în spate şi cel puţin un element reflectorizant de aceeaşi culoare)!
• Înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, asiguraţi-vă temeinic şi acordaţi prioritate de trecere celor în drept!

O femeie a fost accidentată în Borşa

Duminică, în jurul orei 12, poliţiştii din Borşa  au fost sesizaţi că, pe strada  Dragoş Vodă, s-a produs un accident rutier soldat cu o victimă. Din cercetările efectuate de poliţişti s-a constatat că un tânăr, de 21 de ani, domiciliat în Săliştea de Sus, aflat la volanul unui autoturism, s-a angajat în depăşirea unui autovehicul parcat parţial pe carosabil şi a surprins şi accidentat o femeie, în vârstă de 46 de ani, care traversa strada prin loc nepermis, în fugă şi fără să se asigure.
În urma impactului, femeia a fost grav rănită. Ea a fost transportată la spitalul din Borşa unde a rămas internată sub supraveghere medicală.  Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest şi s-a constatat că nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Un cetăţean polonez a intrat într-un şanţ în Petrova

Un alt accident de circulaţie s-a produs în jurul orei 19:20, pe raza localităţii Petrova. Un cetăţean polonez, care se deplasa cu o motocicletă pe raza localităţii Petrova, într-o curbă deosebit de periculoasă la stânga, a pierdut controlul direcţiei de mers şi a părăsit partea carosabilă, intrând în şanţul de pe marginea carosabilului.
Motociclistul a  suferit leziuni corporale şi a fost transportat la Spitalul Sighetu Marmaţiei, unde a rămas internat. Testarea cu aparatul etilotest a relevat că acesta nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.