Combaterea ilegalităţilor silvice

0
406

Patru dosare penale, sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 50.000 lei şi peste 20 mc material lemnos confiscat, în cadrul activităţilor desfăşurate săptămâna trecută de poliţişti, pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor silvice.
În perioada 17-21 august, poliţiştii maramureşeni au desfăşurat activităţi specifice în vederea prevenirii şi combaterii activităţilor ilegale în domeniul circulaţiei, depozitării, prelucrării şi comercializării materialului lemnos. Astfel, în cele cinci zile, poliţiştii au efectuat peste 100 de controale pe drumurile publice, în fondul forestier şi în locurile de depozitare şi comercializare a materialului lemnos, iar în urma verificărilor au constatat 4 infracţiuni şi 146 de fapte contravenţionale.
Valoarea amenzilor aplicate a fost de peste 50.000 lei. De asemenea, poliţiştii au dispus confiscarea a peste 20 mc material lemnos, transportat ilegal sau pentru care nu au putut fi prezentate documentele legale de provenienţă.

869 de pachete cu ţigări de contrabandă, confiscate de poliţişti

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au depistat, în urma unei percheziţii domiciliare efectuate pe raza municipiului Baia Mare, 17.380 ţigarete de contrabandă. Întreaga cantitate a fost confiscată în vederea continuării cercetărilor.
În data de 19 august, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au acţionat pe raza municipiului Baia Mare pentru depistarea şi tragerea la răspundere  a persoanelor implicate în activităţi infracţionale de contrabandă. Astfel, în urma unei percheziţii domiciliare efectuate la locuinţa unui băimărean, poliţiştii au găsit 869 de pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană. Deoarece bărbatul nu a putut prezenta documentele legale de provenienţă, ţigările, în valoare de aproximativ 10.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă şi continuă cercetările în vederea identificării tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.