Peste 800 de vizitatori la Caravana SMURD

0
366

Caravana SMURD, prezentă în Baia Mare în perioada 20-21 august, a avut peste 800 de vizitatori, care au participat la cursuri de instruire pentru acordarea de prim ajutor în situaţii de urgenţă şi modul de comportare şi acţiune în diverse situaţii.
Activitatea s-a desfăşurat pe două planuri, unul teo­retic şi apoi unul practic. Partea teoretică a constat în difuzarea unor filmuleţe cu modul de comportare în anumite situaţii de urgenţă şi cu modul de acordare a primului ajutor, iar apoi au fost prezentate, cu ajutorul manechinelor, manevrele de resuscitare cardio-pulmonară pe adult, copil şi nou-născut şi acordarea primului ajutor în cazul arsurilor.

Pompierii maramureşeni au intervenit în 4 situaţii de urgenţă

• Vineri, pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenţie Borşa au lichidat un incendiu izbucnit la coşul de fum al unei case, de pe strada Victoriei, unde a ars doar funinginea din coş şi au intervenit la un alt incendiu, izbucnit la o magazie de materiale pirotehnice.
• Sâmbătă, pompierii Pichetului Târgu Lăpuş au intervenit pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un depozit de pe strada Ţibleşului, unde flăcările au mistuit circa 1.500 kg de deşeuri din hârtie, plastic şi lemn. În urma incendiului s-au deteriorat şi circa 50 de metri liniari de grindă din lemn.
Tot pompierii din Târgu Lăpuş au fost solicitaţi să intervină în Sălniţa, pentru scoaterea din albia râului Lăpuş a unui bărbat, în vârstă de 48 de ani, care a căzut în râu şi, rănindu-se, nu a mai putut ieşi. Bărbatul a fost scos de către pompieri şi predat echipajului Serviciului de Ambulanţă, prezent la faţa locului.
• Duminică, Garda de Intervenţie Fărcaşa împreună cu SVSU Ulmeni au lichidat un incendiu, izbucnit la acoperişul unei hale de producţie, unde au ars circa 140 de metri pătraţi din acoperişul din lemn, 2 bazine de plastic şi s-au deteriorat 6 bazine de plastic şi instalaţia electrică.
Personalul SMURD Ma­ramureş a intervenit în 60 de situaţii de urgenţă: Baia Mare – 24 de cazuri, Fărcaşa – 15, Sighetu Marmaţiei – 7, Bogdan Vodă – 2, Vişeu de Sus, Borşa şi Cavnic – cîte 4 cazuri.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.