Datorii lăsate de Centrul “Pentru Voi”

2
637

Centrul Judeţean de Consiliere şi Formare Profesională „Pentru Voi”, care s-a aflat în subordinea Consiliului Judeţean Maramureş până la desfiinţare, a lăsat în urmă datorii de 365.000 de lei. Potrivit raportului de specialitate, o parte din sumă reprezintă rest de plată drepturi salariale, contribuţii neachitate către bugetul de stat, către bugetul asigurărilor sociale, bugetul asigurărilor sociale de sănătate, bugetul asigurărilor de şomaj. Suma de 3.000 de lei este datorată unor persoane cu care s-au semnat contracte de prestări de servicii şi convenţii civile de prestări servicii, în timp ce peste 133.000 de lei reprezintă accesorii formate din dobânzi şi penalităţi de întârziere care figurează la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Maramureş. În plus, s-a constatat că Centrul „Pentru Voi” are amenzi de parcare neachitate în valoare de 880 de lei. Aleşii maramureşeni au decis să aprobe plata unor restanţe, respectiv a unei sume de circa 136.000 de lei. „Se aprobă plata de la capitolul 51.02 a datoriilor reprezentând cheltuieli cu salariile şi asimilate acestora, cu bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetele locale, precum şi accesoriilor acestora, rezultate ca urmare a desfiinţării Serviciului Public Centrul Judeţean de Consiliere şi Formare Profesională «Pentru Voi»”, se arată în proiectul de hotărâre. Conducerea Consiliului Judeţean Maramureş a atras atenţia că persoanele vinovate pentru acest prejudiciu trebuie să plătească. „S-a efectuat un audit intern al Consiliului Judeţean care a evidenţiat unele disfuncţionalităţi. În prezent, în cadrul CJ Maramureş există un control al Curţii de Conturi. În urma recomandărilor, vom lua măsuri împotriva celor care se fac vinovaţi de prejudicii”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea.

2 COMENTARII

  1. Mai mult ca CJ Maramures trebuie sa isi respecte propria hotarare privind inchiderea centrului : ” activul si pasivul rezultat din evidentele contabile ale acestuia vor fi preluate de catre Consiliul Judetean Maramures „” (adica CJ sa preia drepturi si obligatii pe care Centrul le avea fata de terte persoane fizice si juridice )

  2. In raportul CJ Maramures nu scrie si ca Cj Maramures a inchis Centrul pentru Voi inainte ca acesta sa isi incaseze sumele din cererea finala de rambursare a proiectului implementat in 2014-2015 din care si-ar fi achitat datoriile proprii . centrul fiind inchis de Cj Maramures , organ ierarhic superior este firesc ca CJ sa ii plateasca si datoriile intrucat a incasat sumele Centrului Pentru Voi .

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.