Testarea IQ în Baia Mare în această toamnă

0
622

• Iniţiatorul testării în Baia Mare este Vlad Paşca

Asociaţia Mens Mensis Mensa este organizaţia oamenilor cu IQ care îi situează între cei mai inteligenţi 2% din populaţie, fiind înregistrată ca persoană juridică română afiliată Mensa Internaţional.
Obiectivele MENSA sunt: identificarea şi cultivarea inteligenţei în beneficiul umanităţii, încurajarea cercetării naturii, caracteristicilor şi utilizării inteligenţei, oferirea unui climat intelectual şi social stimulativ.
Dovada unui IQ ridicat se face în urma unui test girat de Mensa Internaţional. Mensa România organizează periodic sesiuni de testare în marile oraşe din ţară, la care sunt invitaţi toţi cei care vor să devină membri sau să-şi confirme inteligenţa.
Testul constă într-un set de 45 de întrebări „culture free” (matrice progresive Raven), pentru a cărui rezolvare, candidaţii au la dispoziţie 20 de minute. Taxa de testare este de 30 de RON sau 8 Euro plus TVA (prin SMS).
Începând din anul 2013, MENSA România organizează testări şi pentru minori. Vârsta minimă a candidatului este de 11 ani şi participarea la testare se face numai cu acordul părinţilor sau al tutorilor.
Un candidat declarat eligibil la testare primeşte în mod automat invitaţia de a se înscrie în Mensa România. Acesta poate să aleagă şi înscrierea în Mensa Internaţional. Începând din iunie 2015, MENSA România acceptă înscriere şi pe baza testului WISC-IV, susţinut la un cabinet psihologic autorizat, pentru categoria de vârstă 9-16 ani. Cotizaţia anuală la Mensa România este de 60 de lei (30 lei pentru studenţi şi minori).

Asociaţia Mens Mensis Mensa are membri şi în Baia Mare

Vlad Paşca  din Baia Mare este unul dintre membrii Asociaţiei Mens Mensis Mensa. A terminat facultatea de matematică şi informatică la Universitatea Bucureşti şi cursuri de cercetare în cadrul şcolii normale superioare din Bucureşti (SNSB), fiind iniţiatorul testării din Baia Mare din luna februarie. Acesta a reuşit să aducă pentru prima dată Mensa România în Baia Mare. Printre membrii Mensa din Baia Mare, amintim: Maria Mărieş, Darius Cătălin Pop, Ciprian Sabou, Sebastian Şandor, Traian Tuş, Robert Iereb. Majoritatea dintre cei menţionaţi sunt elevi, deoarece sesiunea a avut loc la Colegiul  Naţional „Gheorghe Şincai”,  elevii olimpici având vouchere gratuite.
În Baia Mare va avea loc o nouă testare IQ în această toamnă, urmând o altă testare la începutul anului viitor.
Vlad Paşca a subliniat: „Consider că Maramureşul are potenţial şi există mulţi oameni capabili să intre în Mensa, aşa că îmi doresc ca vizitele Mensa în Baia Mare să fie regulate şi să formăm o comunitate de mensani şi în oraşul nostru”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.