Vara la Ocna Şugatag

0
2552

Amplasat la poalele munţilor Gutîi, Complexul balnear „Crăiasca” din Ocna Şugatag este vestit prin valorificarea apele naturale cloro-sodice.
„Crăiasca” oferă condiţii de  cazare, are baze de tratament, cantină proprie, bazine acoperite, bazine în aer liber, plajă, spaţii comerciale, parc, spaţiu de agrement. Viorica Bodea, directoarea Complexului, ne spune: „Apele cloro-sodice provenite din vechile saline sînt recomandate pentru afecţiuni ale aparatului locomotor de natură reumatismală, reumatism degenerativ, artroze, spondiloze, reumatism inflamator articular, artrite, spondilite. Se tratează afecţiuni ale aparatului locomotor de natură traumatică şi ortopedică, sechele, luxaţii, entorse, rupturi musculare, afecţiuni ale sistemului nervos, nevralgii, nevrite, sau ginecologice (genito-urinare, metroanexite, sterilite, dismenoree, frigiditate, impotenţă), precum şi afecţiuni ale copiilor (amigdalite, faringite, otite, sinuzite, scolioze şi cifoze). Începem activitatea la 15 aprilie şi avem contracte care se încheie cu Casele de pensii judeţene. Biletele de tratament sînt subvenţionate de către stat şi se derulează pînă la 15 decembrie. Dispunem de un cabinet de kinetoterapie cu doi profesori, iar medic este dr. Ştefan Bişoc. Avem turişti care vin pe cont propriu, din Ungaria mai ales, şi plătesc 845-990 lei de pentru o persoană, pentru 9 zile, cu masă, cazare şi tratament – cu bilet de trimitere de la medicul de familie. Vin la noi cetăţeni din Bucureşti, Dolj, Constanţa, Prahova şi foarte mulţi din străinătate, plătesc 150 de lei pe zi. Vin din Italia, Germania, Australia, Israel, grupuri de olandezi, belgieni şi germani, avem acum trei grupuri de unguri. În hotelul „Crăiasca”, cu 128 de locuri de cazare, din care 42 la trei stele, asigurăm atît regim de pensiune completă, cît şi regim restaurant. Meniurile sînt diverse, la noi lucrează 4 bucătari cu experienţă şi 8 ospătari. Cea mai aglomerată zi a fost 6 august 2016, cînd ne-au călcat pragul mii de turişti”.
• La Complexul „Holiday”, am stat de vorbă cu domnul Viorel Bobariu, care are o vechime de peste 20 de ani în sistemul turistic şi balnear. Lucrează împreună cu soţia Ileana, fiica Dalia şi ginerele Dan Poran. „Holiday-ul se întinde pe 1 ha. Dispunem de două piscine interioare cu apă încălzită, sărată şi dulce, de două ciubere cu hidromasaj, un spaţiu pentru masaj, saună, spaţii de joacă pentru copii. În exterior, avem trei bazine cu apă sărată şi dulce, încălzite. Ca o noutate, piscinele vor fi încălzite şi iarna. Am pus în piscina exterioară: tobogane, jacuzzi, jeturi de apă. Sezonul începe în 15 iunie şi se încheie în 15 septembrie. Cazarea se face în două corpuri de clădire, cu 60 de locuri. Ne vin oaspeţi din toată România şi din lume”.
Am poposit apoi la Complexul turistic „Lacul Sărat”, patron dl. Hotea. Dispune de bazin cu apă sărată, plajă proprie, duşuri, terasă cu mîncare şi băuturi, cazare cu demipensiune sau pensiune completă, închiriere de hidrobiciclete. Mai dispune de un lac pentru pescuit sportiv.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.