30 de ore, Sighetul rămâne fără GAZ!

0
726

Din cauza unor lucrări în zona comunei Remeţi la magistrala de gaz metan Negreşti-Oaş – Sighetu Marmaţiei, se va sista furnizarea gazelor naturale  în municipiul Sighetu Marmaţiei începând de mâine, 30 august, ora 8, până miercuri, 31 august, ora 14. Toţi consumatorii au fost înştiinţaţi de această întrerupere şi prin intermediul ultimei facturi emise de firma de distribuţie.

Reamintim că aducţiunea de gaze naturale în nordul judeţului a întârziat 5 ani, din cauza neînţelegerilor dintre autorităţile municipiului de peste deal şi cele judeţene. Primele au acceptat în 1999 un proiect cu o magistrală subdimensionată, ce asigura debitul de gaz doar pentru Sighet. Celelalte judeţene au solicitat refacerea proiectului şi obţinerea altor aprobări pentru o magistrală care să asigure consumul pentru tot Maramureşul istoric.

Noua magistrală redimensionată a fost pusă sub presiune în 2006. Reţeaua s-a extins doar în Sighetu Marmaţiei, unde sunt şi singurii consumatori casnici şi non-casnici din Maramureşul istoric. Adică, nici măcar cele 6 localităţi de pe Tisa  aflate pe traseul conductei existente nu s-au racordat la gaze, populaţia rurală considerând costurile prea mari şi pădurea foarte… aproape!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.