Topul firmelor de asigurare cu cele mai multe dosare de daună neachitate

0
418

• City Insurance – cele mai multe dosare de daună neachitate
• Allianz Ţiriac – cele mai puţine dosare neachitate

Analiza realizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) asupra dosarelor de daună aferente poliţelor RCA, din semestrul II al anului 2015, relevă faptul că, City Insurance are cele mai multe dosare de daună neachitate, urmată de Asirom şi Generali. Cele mai puţine dosare neachitate le are Allianz-Ţiriac. Motivele de respingere sau tergiversare a unui dosar de daună sunt diverse.

În perioada iulie – decembrie 2015, societăţile de asigurare au deschis 116.585 dosare de daună, pentru poliţe de asigurare obligatorie auto RCA, dintre care: 81,73% reprezintă dosare plătite de către asigurători, 1,65% sunt dosare deschise pentru vătămări corporale/decese, 3,69% re­prezintă dosare de regres, 12% sunt dosare neplătite (aflate în instanţă/con­testare sau sunt dosare incomplete), iar 0,93% sunt dosare respinse de la plată de către asigurători.
Conform analizei ASF, cel mai mare număr de dosare de daună neachitate, la data raportării, a fost constatat pentru societatea City Insurance-SA, respectiv 4.710, care reprezintă 26,15% din totalul dosarelor deschise de către societate, dosare raportate ca fiind incomplete.
În clasament urmează Asirom VIG-SA, cu 11,70% dosare neplătite, Generali România-SA, cu 11,62% dosare neplătite, respectiv Omniasig VIG-SA, cu 10,37% dosare neplătite.
Analiza datelor raportate de societăţile de asigurare arată că cele mai multe dosare de daună au fost deschise la societatea Euroins-SA, respectiv 31.414 dosare, care reprezintă 26,95% din total piaţă, procentul de plată al dosarelor de daună la această societate fiind de 77,47%. Cel mai mare procent de dosare plătite a fost înregistrat la societatea Allianz-Ţiriac, respectiv 88,89% din totalul de 8.728 dosare deschise la societate.
Multe din dosarele de daună sunt încă deschise deoarece este vorba de vătămări corporale/decese, unde nivelul de plată îl stabileşte de obicei instanţa. Astfel, pe primul loc este Carpatica Asig, cu 605 dosare, urmată de Euroins, cu 595 şi Omniasig cu 230.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.