Erasmus pentru tinerii antreprenori

0
369

Programul european de schimb pentru antreprenori, Erasmus pentru tinerii antreprenori, ajută antreprenorii europeni aspiranţi să îşi dezvolte abilităţile necesare pentru a demara şi/sau conduce cu succes o mică afacere în Europa. Antreprenorii noi se întîlnesc şi schimbă cunoştinţe şi idei de afaceri cu un antreprenor cu experienţă cu care efectuează un stagiu şi colaborează pe o perioadă cuprinsă între 1 şi 6 luni. Schimbul este finanţat parţial de Comisia Europeană.

Beneficii

În calitate de antreprenor nou, vei beneficia de formare la locul de muncă într-o întreprindere mică sau mijlocie undeva în una din ţările participante. Aceasta va uşura demararea cu succes a afacerii tale sau îţi va consolida noua întreprindere. Poţi să beneficiezi şi de acces la pieţe noi, cooperare internaţională şi eventuale posibilităţi de colaborare cu parteneri de afaceri din străinătate.
În calitate de antreprenor gazdă, poţi beneficia de idei noi din partea unui antreprenor nou, motivat, folositoare companiei tale. Acesta poate avea abilităţi sau cunoştinţe de specialitate într-un domeniu pe care tu nu îl stăpîneşti foarte bine, care ar putea să le completeze pe ale tale. Majoritatea antreprenorilor gazdă au fost atît de mulţumiţi cu această experienţă, încît au decis să găzduiască alţi antreprenori noi ulterior.
Este într-adevăr o colaborare reciproc avantajoasă în care amîndoi puteţi descoperi, de asemenea, pieţe sau parteneri de afaceri europeni noi, modalităţi diferite de a face afaceri. Pe termen mai îndelungat, veţi beneficia de oportunităţi importante de networking (socializare/ colaborare) şi, eventual, veţi putea decide să continuaţi colaborarea, eventual ca parteneri de afaceri pe termen lung (de exemplu, întreprinderi de tip „joint venture”, activităţi de subcontractare, relaţii contractant-furnizor etc.).

Punctul tău local de contact

Punctul tău principal de contact pe întreaga durată a programului Erasmus pentru tinerii antreprenori va fi punctul tău local de contact. Aceste entităţi sînt selectate de către Comisia Europeană şi te vor ghida pe întreaga durată a schimbului: te vor ajuta cu candidatura, te vor ajuta să stabileşti o relaţie de lucru reuşită cu antreprenorul potrivit şi îţi vor răspunde la toate întrebările. Trebuie să alegi un punct local de contact care este activ în regiunea ta sau în ţara în care ai reşedinţa. Dacă locuieşti într-una dintre puţinele ţări în care nu există un punct local de contact, te poţi înscrie la un punct de contact local din altă ţară europeană, la alegere. Ţi se poate oferi ocazia de a participa la un curs introductiv pentru a te putea pregăti pentru schimbul la care vei lua parte.
Punctul tău local de contact va evalua procesul tău de candidatură. Odată acceptat, vei putea să cauţi un antreprenor. Un punct local de contact al unui antreprenor gazdă va oferi, de asemenea, asistenţă locală antreprenorilor noi în vizită pe durata stagiului acestora.
„Erasmus pentru tinerii antreprenori” este finanţat de Comisia Europeană şi este derulat în ţările participante cu ajutorul punctelor locale de contact, care au competenţe în acordarea de sprijin pentru afaceri (de exemplu, Camera de Comerţ, centrele pentru întreprinderi nou înfiinţate, „incubatoarele de afaceri” etc.). Activităţile acestora sînt coordonate la nivel european de către Oficiul de sprijin al programului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.