Programe cu finanţare nerambursabilă

0
414

Înfiinţarea şi dezvoltarea microîntreprinderilor de către întreprinzătorii debutanţi în afaceri (SRL-D)
Pe site-ul Direcţiei Politici Antreprenoriale şi Implementare Programe pentru IMM (www.aippimm.ro) a fost postat anunţul referitor la deschiderea unei noi sesiuni de înscrieri online pentru programul privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii debutanţi în afaceri (SRL-D),
Astfel, începând cu data de 30 august 2016, ora 20, aplicaţia de înscriere a devenit inactivă, iar din data de 31 august 2016, ora 10, s-a deschis o nouă sesiune de înscrieri, care va rămâne activă până în data de 14 septembrie 2016, ora 20.
Numerele de înregistrare în Registrul Unic Electronic vor fi atribuite aplicanţilor după închiderea celei de-a doua sesiuni de înscriere.
Prin Programul SRL-D se acordă facilităţi pentru microîntreprinderile conduse de întreprinzătorii debutanţi în afaceri care desfăşoară activitatea prin intermediul unei societăţi cu răspundere limitată debutantă (SRL-D).
Prin programul SRL-D beneficiarii eligibili primesc o valoare a Alocaţiei Financiare Nerambursabile de maximum 50%, dar nu mai mult de 45.245 lei pentru fiecare beneficiar. Contribuţia proprie (de minim 50% în cazul programului SRL-D) poate fi asigurată din fonduri proprii sau credit bancar.
De asemenea, au fost postate instituţiile de credit partenere în implementarea programului pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii debutanţi în afaceri (SRL-D) şi programului START 2016. Acestea sunt CEC BANK şi BANCA TRANSILVANIA.
Posibilitatea implementării în parteneriat cu instituţii de credit a programelor dedicate start-up-urilor şi debutanţilor în afaceri conduce, pe de o parte, la timpi suplimentari de efectuare a cheltuielilor de către beneficiari în comparaţie cu anul trecut, iar pe de altă parte, măsura este menită să încurajeze creditarea întreprinderilor aflate la început de drum.
O altă noutate faţă de anii precedenţi este posibilitatea acordată de instituţiile de credit partenere de a oferi un credit punte, pentru componenta de fond nerambursabil şi TVA, aplicanţilor care solicită această facilitate.
Pe site-ul www.aippimm.ro vor fi afişate şi condiţiile de creditare ale celor două instituţii de credit partenere în implementarea celor două programe.

Documentaţia programului SRL-D se poate consulta şi descărca la adresa: http://www.aippimm.ro/articol/programe/programe-nationale-2016/programul-pentru-stimularea-nfiin-rii-i-dezvolt-rii-micro-ntreprinderilor-de-c-tre-ntreprinz-torii-debutan-i-n-afaceri-srld

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.