Tabără de pregătire a salvatorilor montani

0
750

În perioada 31 august – 1 septembrie, în Munţii Gutâi – Creasta Cocoşului, a avut loc o tabăra de pregătire comună, în domeniul montan, organizată de către Inspectoratul de Jandarmi Judeţean ”Pintea Viteazul”, la care au participat reprezentanţi ai  formaţiunilor Salvamont constituite la nivelul judeţului, ISU şi specialişti din cadrul Centrului de pregătire a jandarmilor montani Sinaia.
Tabăra a cuprins diferite activităţi, începând cu cele de recunoaştere, identificarea locurilor de organizare a atelierelor de pregătire şi instalarea acestora (proceduri de acordare prim ajutor, noduri şi legături specifice, tehnici de rapel, tiroliană, transport accidentat), precum şi un exerciţiu complex „Coordonarea intervenţiei de căutare-salvare a persoanelor pentru care există confirmarea sigură că starea de sănătate nu le este afectată. Acţiunea echipei de prim răspuns pentru evacuarea acestora din zonă greu accesibilă, asigurarea şi transportul peste albia unui râu cu debit crescut”.
În cadrul taberei de pregătire, din partea IJJ Maramureş au participat 33 de jandarmi, 2 lucrători salvamont, 4 reprezentanţi ai ISU şi 5 jandarmi din Sinaia.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.