Demisia, Domnule Prefect!

1
735

Am depus ieri în Camera Deputaţilor o interpelare adresată Primului-Ministru Dacian Cioloş şi Ministrului Afacerilor Interne, întrucât consider inacceptabile acţiunile politice ale Prefectului Judeţului Mara­mureş, domnul Sebastian Lupuţ. Sub dispoziţiile art. 123 din Constituţia României se specifică statutul Prefectului Judeţului. Respectiv, Prefectul Judeţului este reprezentantul Guvernului la nivelul fiecărui judeţ. În cazul Guvernului Tehnocrat, Instituţia Prefectului este obligată să îşi păstreze un caracter apolitic.

În acest sens, în numele maramureşenilor şi având binele comunităţii ca prerogativă, am atras atenţia asupra faptului că în data de 2 septembrie 2016, Prefectul Judeţului Maramureş, Sebastian Lupuţ, Prefect numit în funcţie în anul 2016 de Guvernul Tehnocrat, a efectuat o vizită de lucru în teritoriu însoţit de Preşedintele Partidului Naţional Liberal Baia Mare, Ionel Ovidiu Bogdan.

Vizita de lucru a Prefectului era necesară pentru a superviza lucrările întreprinse de constructor, însă prezenţa unui om politic care nu a avut nici o contribuţie în dezvoltarea proiectului de construcţie a tronsonului DN18 Baia Sprie-Sighet şi nici o legătură cu acesta nu se impunea. Menţionez faptul că vizita în cauză nu era efectuată sub forma unui eveniment public organizat de Instituţia Prefectului, la care au fost invitaţi toţi oamenii politici şi deputaţii din Maramureş. Mai mult decât atât, Preşedintele PNL Baia Mare a folosit această vizită pentru a-şi crea un capital de imagine, inducând în eroare cetăţenii, prin următoarea declaraţie:

”După alocarea fondurilor necesare, încep să se vadă rezultatele pe tronsonul DN18 Baia Sprie – Sighet. Împreună cu prefectul judeţului, Sebastian Lupuţ, am verificat astăzi stadiul lucrărilor. Am primit asigurări de la constructor că anul acesta va fi finalizată 100% porţiunea Sighet-Mara. Porţiunea din zona Gutin va fi terminată până la stratul de uzură, acesta urmând a fi apoi turnat în prima parte a anului viitor.”

Aşadar, Prefectul Judeţului Maramureş, domnul Sebastian Lupuţ, se implică în activităţi politice şi chiar creează cadrul necesar pentru propagandă electorală pentru reprezentanţii Partidului Naţional Liberal. Consider că această acţiune a Prefectului Judeţului Maramureş este extrem de gravă, fiind neconstituţională şi deloc întâmplătoare în preajma alegerilor parlamentare, având ca obiect un proiect extrem de sensibil pentru Maramureş.

Am cerut Guvernului României să solicite demisia Prefectului Judeţului Maramureş şi clarificări publice din partea Instituţiei Prefectului referitor la investiţiile de pe tronsonul DN18 Baia Sprie-Sighet. Este revoltător ca reprezentantul în teritoriu al unui Guvern Tehnocrat, apolitic, să întreprindă activităţi de propagandă politică electorală, având în vedere alegerile parlamentare care urmează. Partidul Naţional Liberal a dovedit încă o dată lipsa de interes faţă de comunitatea maramureşeană, singurul interes fiind cel electoral.

Demisia, Domnule Pre­fect!

semnatura florin tataru

1 COMENTARIU

  1. Domnul prefect nu are nici-o competenta in supervizarea lucrarilor la obiectivul mai sus mentionat,poate doar sa se informeze despre stadiul executiei lucrarilor.
    Supervizarea lucrarilor se face de catre reprezentantii firmei de consultanta desemnata prin licitatie publica,sau dupa caz de reprezentantii CNADNR,companie care nu este subordonata organelor locale.

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.