Festivalul Gulaşului de la Ocna Şugatag

0
703

Duminică, 4 septembrie 2016, în comuna Ocna Şugatag, s-a desfăşurat ediţia a IX-a a Festivalului Gulaşului, competiţie la care au participat zece echipe de bucătari.
La evenimentul distractiv au participat circa 2.000 de persoane, iar gulaşul pregătit în cele zece ceaune a ajuns pentru toţi. Juriul a fost ales „pe măsură”, între cei cinci membri regăsindu-se Adrian Marchiş, de la Radio România Actualităţi, şi prof. univ. dr. Nicolae Felecan, de la Universitatea Tehnică Cluj Napoca – Centrul Universitar Nord Baia Mare.
”Toate cele zece echipe înscrise pentru prepararea celui mai bun gulaş au fost declarate câştigătoare, la final oferindu-se competitorilor o diplomă şi o atenţie din partea Primăriei Ocna Şugatag. Una dintre echipe a fost compusă din angajaţi ai primăriei, cărora li s-a alăturat şi soţia mea. Am gustat din toate, fiecare gulaş a avut un gust nemaipomenit”, a spus primarul comunei Ocna Şugatag, Mihai Ivaszuk.
Prezent la Festivalul Gulaşului, Gabriel Zetea, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, a propus un parteneriat între Consiliul Judeţean şi cele patru staţiuni ale judeţului (Ocna Şugatag, Borşa, Vişeu de Sus şi Baia Sprie), pentru ca bunele practici învăţate în ”Circuitului bisericilor de lemn” să fie continuate printr-un nou proiect care s-ar putea intitula ”Circuitul apelor minerale din judeţul Maramureş”. (A.B.M.)

NICIUN COMENTARIU