Orientare. 13 medalii la Iaşi pentru Ştiinţa Electro Sistem

0
771

În perioada 2-4 septembrie la Iaşi s-au desfăşurat cele mai importante competiţii de orientare în alergare din acest an competiţional, respectiv Campionatele Naţionale în probele individuale (sprint, medie distanţă şi lungă distanţă). Circa 250 de concurenţi de la majoritatea cluburilor de profil din ţară au luat startul în cadrul acestor importante întreceri organizate de Clubul Sportiv Axy Tour Iaşi în parteneriat cu Federaţia Română de Orientare, la finalul cărora s-au înmînat cîştigătorilor medaliile şi tricourile de campion naţional.
După o pregătire temeinică, sportivii de la Ştiinţa Electro Sistem Baia Mare s-au deplasat la Iaşi pentru a da totul în tentativa lor de a cuceri medaliile puse la bătaie cu această ocazie. 13 medalii este zestrea cu care sportivii băimăreni s-au întors de la aceste competiţii, un număr excelent ţinînd cont de faptul că aici a fost prezentă toată elita orientării.
Etapa de sprint s-a desfăşurat într-o zonă foarte interesantă, respectiv Grădina Botanică, unde s-a alergat atît pe aleile din grădină cît şi într-o zonă împădurită din imediata vecinătate. Medaliile cucerite de sportivii băimăreni în această probă sînt: • loc I: Alexandru Cătană la M14; loc II: Andrei Hreniuc la M14; locuri III: Sebestyen Istvan la M21, Samuel Ghiţ la M14.
Probele de lungă distanţă şi medie distanţă s-au desfăşurat pe aproximativ aceeaşi zonă, care a constat într-o pădure frămîntată, cu pîlcuri de desiş, o zonă în general tehnică. Medaliile obţinute de CS Electro Sistem Baia Mare în aceste probe sînt: • Lungă Distanţă • loc I: Cătălin Vădean la M14; loc II: Andrei Hreniuc la M14, Alexandra Roman la F14; loc III: Roxana Culcean la F18 • Medie Distanţă • locuri I: Andrei Hreniuc la M14, Sergiu Mate la M20; loc II: Alexandru Cătană la M14; loc III: Alexandru Manu la M16, Roxana Culcean la F18. În apropierea podiumului s-au clasat: Alexandru Biro la M18 (două locuri 4 şi un loc 5), Roxana Culcean la F18 (un loc 4), Alexandra Roman la F14 (un loc 4), Ionuţ Crişan la M16 (două locuri 5), Alina Teca la F16 (un loc 4 şi un loc 5), Alex Hreniuc la M20 (un loc 6).
Trofeul Moldovei a răsplătit performanţele sportivilor cumulate din cele 3 zile. Au urcat pe podium următorii: • locuri I: Sebestyen Carla la F10, Andrei Hreniuc la M14, Cornelia Borş la F60; locuri II: Alexandru Kotai la M10, Lucia Pop la F50; locuri III: Alexandra Roman la F14, Alexandru Cătană la M14, Sebestyen Alexandru la Open, Roxana Culcean la F18.
Se aduc mulţumiri Primăriei şi Consiliului Local Baia Mare care au suportat o parte din cheltuielile de deplasare.
La sfîrşitul acestei săptămîni (8-11 septembrie) patru sportivi ai clubului vor reprezenta România la Campionatele Europene de Sud-Est de la Strumica din Macedonia.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.