Aur cucerit de înotătorii masters Gold Stars Baia Mare în Croaţia

0
359

Membrii Asociaţiei Club Sportiv Gold Stars Baia Mare au participat, în 2 septembrie, la Campionatele Europene de Înot în Ape Deschise destinate sportivilor masters. Competiţia a avut loc în localitatea Porec din Croaţia. România a fost reprezentată de trei sportivi băimăreni: Delia Ana Kovacs, Adrian Flavius Ţura şi Cristian Răzvan Oros. În proba de 5.000 de metri, în apele Mării Adriatice, s-au aliniat la start peste 100 de concurenţi. Delia Ana Kovacs a cucerit medalia de aur la categoria 40-49 de ani, reuşind să parcurgă cei 5 kilometri într-o oră şi 5 minute. Adrian Flavius Ţura a participat tot la proba de 5 kilometri şi s-a situat pe locul 28. Răzvan Cristian Oros a obţinut locul II în proba de 1.500 de metri.
„Mă bucur că am participat la acest concurs şi mai ales că am reuşit să fac în aşa fel încît toţi cei prezenţi să audă numele României. A fost o competiţie strînsă, dar a meritat tot efortul. Am înotat pentru prima oară în Marea Adriatică, o experienţă de neuitat”, a punctat Delia Ana Kovacs.
Adrian Flavius Ţura: „Un concurs interesant. Nu au lipsit valurile şi sarea. Am moştenit pasiunea pentru sport de la tatăl meu, Ioan Ţura, profesor de educaţie fizică şi sport în Târgu Lăpuş. A fost interesant să înoţi în apă sărată avînd în vedere că în Baia Mare ne antrenăm doar în bazin sau la Barajul Firiza. Sper să mai particip în viitor la astfel de competitii”.
Răzvan Cristian Oros: „Am înotat pentru prima oară în apă sărată la o competiţie sportivă. A fost interesant avînd în vedere deschiderea pentru sportul de masă al concurenţilor. O cursă grea, dar foarte frumoasă. S-a pus accent deosebit pe sănătate, drept dovadă controlul medical de rutină asigurat la faţa locului. Concurenţii, de la mic la mare, au dat dovadă de fair-play, iar ţara este de o frumuseţe aparte”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.