Poliţia, Jandarmeria şi Pompierii fac angajări masive

0
1366

Avînd în vedere deficitul de personal de aproximativ 17.500 de funcţii, Ministerul Afacerilor Interne va demara în perioada următoare procedurile de scoatere la concurs a 5.416 posturi. Cele mai multe dintre aceste funcţii, respectiv 2.853, sînt destinate Poliţiei Române.
Totodată, vor fi organizate concursuri de angajare în Jandarmeria Română, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul General pentru Imigrări, precum şi în alte structuri MAI.
Din totalul de posturi scoase la concurs, 1.029 sînt destinate ofiţerilor şi 4.387 agenţilor/subofiţerilor.
De asemenea, 1.396 funcţii sînt destinate încadrării de specialişti a căror pregătire de bază nu poate fi asigurată de către şcolile MAI.
Menţionăm că din luna ianuarie a acestui an, MAI a demarat un Program de reducere a deficitului de personal, aceasta fiind a patra etapă de angajări şi cea mai importantă din punctul de vedere al numărului de posturi scoase la concurs.
Pînă în prezent au avut loc concursuri pentru trecerea din corpul agenţilor în corpul ofiţerilor, angajarea din sursă externă ori reîncadrarea sau rechemarea în activitate a personalului disponibilizat în anii trecuţi şi, respectiv, încadrarea absolvenţilor şcolilor MAI – promoţia 2016.
În ultimele luni, ritmul ieşirilor la pensie din sistem s-a menţinut ridicat, ajungînd pînă la 1.000 de angajaţi/lună. De la începutul anului, 8.026 de angajaţi şi-au încetat raporturile de muncă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.