Baia Mare – Capitală Culturală Europeană – 2021

0
2023

De departe, cea mai generoasă idee pe cale de a se concretiza în Baia Mare este legată de cultură, performanţă şi dezvoltare economică. Aceste trei segmente de creştere inteligentă a oraşului nostru se întâlnesc în proiectul prin care Baia Mare poate să devină Capitală Culturală Europeană 2021.

Mai e o zi pânã când un juriu alcătuit din comisari europeni va da verdictul.
Oraşul nostru se află în finala acestei competiţii alături de Bucureşti, Timişoara şi Cluj-Napoca.
Echipa Fundaţiei Baia Mare – 2021 a pornit la drum cu un concept generos şi specific acestei zone: Cultura Ospitalităţii.
Fiecare domeniu de activitate social şi economic apar în legătură solidă cu dezvoltarea culturală şi performanţa care duce la integrarea valorilor locului între valorile culturale majore ale Europei.
La generarea acestui demers echipa alcătuitã din: Andreea Ciortea, Mihaela Puşnava, Vlad Tăuşance şi mulţi alţii a reuşit să propună cu forţă o acţiune credibilă întinsă pe mai mulţi ani.
Dl. Gabriel Zetea, în calitate de preşedinte CJ Maramureş, va susţine alături de echipa Fundaţiei proiectul băimărean la Bucureşti, preluându-l din mers căci artizanul acestui proiect şi promotorul lui este dl. Cãtãlin Cherecheş, primarul ales al Băii Mari.
Trebuie să analizăm cu luciditate meritele celor care au pornit proiectul pe care-l sprijinim şi noi, astăzi, necondiţionat. Un oraş ca Baia Mare devenit Capitală Europeană a Culturii în anul 2021 va fi un oraş viu, dezvoltat inteligent şi european.
semnatura florin tataru

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.