La startul celei de-a patra ediţii a SuperLigii feminine de fotbal

0
290

• Mîine, CSŞ Târgovişte – AS Independenţa Baia Mare •

În acest week-end se va da startul în noua ediţie a SuperLigii feminine de fotbal. La startul stagiunii 2016-2017 se vor alinia un număr de 10 formaţii. În uvertura acestei prime runde azi, 10 septembrie, începînd cu ora 11.00, la Târgu Mureş, vicecampioana României ASA din localitate va primi vizita echipei Vasas Femina Odorhei. De la aceiaşi oră, campioana celor trei ediţii anterioare, Olimpia Cluj, va evolua pe propriul teren în faţa ultimei clasate a ediţiei anterioare, Heniu Prundu Bârgăului.
Mîine, 11 septembrie, ora 11.00, fetele de la CS AS Independenţa Baia Mare vor poposi în premieră în vechea cetate de scaun din Târgovişte, pentru o confruntare cu nou promovată CSŞ din localitate. Domniţele râului vor juca pentru a treia oară în eşalonul de elită al fotbalului feminin românesc, urmînd să susţină cel de-al 35-lea meci din SuperLigă. Ultimul meci al acestui final de săptămînă le aduce faţă în faţă pe oltencele de la CS Real Craiova, respectiv AFC Fair Play Bucureşti, un meci ce va începe la ora 14.00. O săptămînă mai tîrziu, pe 19 septembrie, tot de la ora 11.00, etapa se va încheia în Banat, nou promovata CFR 1933 Timişoara primind vizita formaţiei moldave, CS Navobi Iaşi.
Ca urmare a mişcărilor de efective din această vară, “domniţele râului” ar putea emite pretenţii superioare celei din stagiunea trecută, în condiţiile în care în sezonul trecut, cel puţin în ultima sa parte băimărencele au reuşit un parcurs de excepţie – 5 victorii şi un egal din tot atîtea meciuri susţinute. Cu o nouă conducere tehnică, Florica Codrea şi Alexandra Marian (ambele avînd încă statutul de jucătoare), AS Independenţa Baia Mare şi-a propus pentru acest sezon competiţional menţinerea în eşalonul de elită al sportului rege resortul feminin. În această vară au părăsit formaţia din nordul ţării portarul Krisztina Szöke Nagy (transferată la echipa de primă ligă maghiară ETO Györ). Vârful de lance Roberta Dănilă a fost împrumutată pentru un sezon la Viitorul Reghin, în timp ce mezina de doar 12 ani Adina Borodi a fost cedată la campioana României, Olimpia Cluj. La capitolul achiziţii, oficialii clubului s-au orientat spre parteneriatul cu formaţia clujeană Olimpia, club de la care le-au adus pe portarul de doar 17 ani Georgiana Dârle, fundaşul de 19 ani Laura Desmerean, respectiv mijlocaşul Diana Grecu. De sub furnale, de la Corvinul Hunedoara, a fost transferată şi jucătoarea în vîrstă de doar 17 ani Denisa Predoi. La fel ca şi în ediţiile trecute, clubul băimărean va da credit tinerei generaţii, AS Independenţa fiind un club recunoscut ca avînd una dintre cele mai solide pepiniere. De la echipa ce va evolua în liga secundă se va apela la nume precum Alexandra Boldijar, Cătălina Dale, Roberta Silaghi, Lorena Varga, Daiana Burde, Renata Oancea, Rebeca Mariş sau Valeria Buftea.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.