Acţiuni pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor silvice

0
362

– amenzi de aproape 90.000 lei şi 123 mc de lemn confiscat –

Săptămâna trecută, poliţiştii maramureşeni au acţionat pentru protejarea fondului forestier prin prevenirea producerii de abateri de la normele legale  precum şi prin identificarea şi tragerea la răspundere a celor care nu respectă legislaţia în acest domeniu. Au fost constatate 10 infracţiuni, 115 contravenţii şi a fost confiscată cantitatea de 123 mc de lemn.
În perioada 5-11 septembrie, poliţiştii maramureşeni, împreună cu reprezentanţi ai altor instituţii cu atribuţii în domeniul silvic, au efectuat 97 de controale pe drumurile publice, în fondul forestier şi în locuri de depozitare sau comercializare a materialului lemnos. Au fost verificate 184 mijloace de transport (autovehicule, căruţe, trenuri de marfă) şi au fost constatate 10 infracţiuni şi 115 contravenţii. Valoarea totală a amenzilor aplicate este de aproape 90.000 lei.
Totodată, a fost dispusă măsura confiscării a 123 mc lemn, în valoare de aproape 40.600 lei.

Mandate puse în aplicare de poliţişti

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii maramureşeni au identificat 3 bărbaţi, pe numele cărora erau emise mandate de executare a pedepsei închisorii. Ei au fost depuşi în penitenciar unde îşi vor executa pedepsele.
Vineri, 9 septembrie, poliţiştii din Sarasău au pus în aplicare 2 mandate de executare a pedepsei închisorii. Ei au identificat doi bărbaţi, în vârstă de 23 şi 42 de ani, ambii din comuna Bocicoiu Mare, satul Crăciuneşti, ce erau condamnaţi la 7 ani, 11 luni şi 20 de zile respectiv 2 ani şi 6 luni detenţie pentru comiterea infracţiunii de contrabandă cu ţigări.
În aceiaşi zi, poliţiştii din Leordina au identificat un bărbat, din Poienile de sub Munte, pe numele căruia Tribunalul Maramureş a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii. El a fost condamnat la 2 ani şi 8 luni detenţie pentru comiterea infracţiunii de dare de mită.
Toţi trei au fost depuşi în penitenciar unde îşi vor executa pedepsele.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.