Pe ce loc se afla Maramures in topul celor mai sigure judete din Romania!

0
473

Siguranta si protectia in viata de zi cu zi reprezinta una dintre cele mai importante probleme de ordin social pentru romani. Va intrebati care este riscul ca locuinta dumneavoastra sa fie sparta de hoti? Sau cate furturi au loc zilnic in zona in care stati? In acest sens, Comenzi.ro a realizat o cercetare de piata cu privire la nivelul de siguranta din judetul Maramures.
Cu ajutorul datelor furnizate de Institutul National de Statistica, Politia Romana si motorul de cautare Google in perioada 2013-2016, au fost analizate informatii precum rata infractionalitatii in Maramures sau numarul de infractiuni semnalate in fiecare zi. De asemenea, studiul a scos in evidenta si gradul de interes al locuitorilor din judetul Maramures pentru sistemele de supraveghere a locuintei.

La nivelul judetului Maramures, in 2014 s-a inregistrat o crestere semnificativa a infractiunilor in comparatie cu anul anterior.

Astfel, iese la iveala faptul ca numarul delictelor s-a majorat cu 31,15% in decurs de 12 luni, in ciuda masurilor de prevenire luate de autoritatile locale. Pentru a analiza in detaliu fenomenul si pentru a trage un semnal de alarma in acest sens, specialistii magazinului online Comenzi.ro scot in evidenta faptul ca in Maramures au loc, in medie, 19 infractiuni in fiecare zi.
De asemenea, relevanta pentru situatia generala este si rata infractionalitatii inregistrata in judetul Maramures. Aceasta il plaseaza pe locul 18 in topul national al celor mai nesigure judete. Din acest punct de vedere, in anul 2014 au fost sesizate 1,644 de infractiuni la 100.000 de locuitori, in crestere cu 31,63% fata de 2013.
Comparand numarul de locuinte existente in judetul Maramures cu numarul de infractiuni semnalate, reiese ca anul trecut s-au inregistrat 9,2 infractiuni la fiecare 100.000 de locuinte. De aceea, locuitorii din Maramures sunt interesati de achizitionarea unor camere de supraveghere. Acest lucru se reflecta in mod direct in volumul de cautari inregistrat pe internet in ultimul an pentru diferite sisteme de supraveghere. Studiul Comenzi.ro releva faptul ca judetul Maramures se afla pe locul 24 la nivel national din acest punct de vedere.
„Oamenii se informeaza despre avantajele oferite de aceste aparate si constientizeaza cat de importante sunt ele pentru siguranta locuintelor”, a declarat Dan Albu, Manager al magazinului online Comenzi.ro.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.