Ţigări de contrabandă depistate la Săcel

0
303

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au depistat şi confiscat 3.800 de pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, a căror valoare se ridică la peste 24.000 lei, ce urmau să ajungă pe piaţa neagră de desfacere. Sîmbătă, în jurul orei 7.00, un echipaj al poliţiei de frontieră din Vişeu de Sus a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control, pe raza localităţii Săcel, un autoturism marca Audi A4, condus de Ionuţ H., în vârstă de 19 ani, domiciliat în judeţul Maramureş.
În urma controlului efectuat asupra maşinii, poliţiştii de frontieră au observat mai multe colete cu ţigări, fapt pentru care, conducătorul auto, împreună cu maşina, a fost condus la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor. În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 2.500 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 22.500 lei.
Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării iar bărbatul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă. Totodată, autoturismul folosit la activitatea infracţională a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Autoturism căutat în Italia, indisponibilizat la Petea

Poliţiştii de frontieră sătmăreni au descoperit un autoturism Volkswagen Passat, condus de un tânăr, domiciliat pe raza judeţului Galaţi, care figurează ca fiind căutată de autorităţile italiene.
Vineri, în jurul orei 22, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat la controlul de frontieră Costel B., în vârstă de 31 de ani, din judeţul Galaţi. Acesta conducea un autovehicul Volkswagen Passat, pe care erau aplicate plăcuţe cu numere de înmatriculare specifice Italiei. Cu ocazia formalităţilor, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul figurează în bazele de date, ca fiind furată din Italia. Autovehiculul, în valoare de 30.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul SPF Petea până la finalizarea cercetărilor.
În cauză au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.