BCM Olimpic Baia Mare începe, pînă la urmă, campionatul

0
575

BCM Olimpic Baia Mare va începe, în cele din urmă, campionatul ligii naţionale de baschet masculin, chiar dacă prezenţa noii promovate era pusă, la un moment dat, sub semnul întrebării.
Dar asta nu înseamnă că lucrurile au intrat pe un făgaş normal în curtea baschetbaliştilor, dar în urma unei discuţii între conducerea administrativă cu cea tehnică şi jucătorii, aceştia au decis, de comun acord, să pornească în noua ediţie, chiar dacă sprijinul financiar din partea autorităţilor locale şi judeţene se lasă aşteptat. De asemenea, aceleaşi autorităţi nu au oferit nici răspunsuri oficiale la adresele trimise de BCM Baia Mare către cele două instituţii pentru susţinerea echipei în vederea noului sezon. Din această perspectivă putem trage concluzia, simplă, că nu le pasă de acest sport care a revenit în prim-planul baschetului românesc după o pauză de aproximativ 30 de ani. Reprezentanţii BCM Olimpic Baia Mare, în speţă preşedintele George Opriş şi antrenorul principal Sebastian Man, au susţinut ieri o conferinţă de presă în care ne-au relatat cum stă situaţia la clubul pe care-l conduc înaintea debutului în noul sezon. Iar motive de îngrijorare există, atîta timp cît BCM Baia Mare nu are un buget stabil pe care să se bazeze, doar promisiuni deşarte. De altfel, tipice acestei ţări şi a oamenilor care o conduc de la revoluţie încoace.
George Opriş s-a declarat mai mult dezamăgit de faptul că cele două instituţii nu au oferit un răspuns în scris la solicitările emise de clubul BCM Olimpic Baia Mare, dar în acelaşi timp a recunoscut că echipa pe care o conduce ca preşedinte trece printr-o perioadă extrem de dificilă din punct de vedere financiar. “Pînă în data de 15 septembrie, cu începere din 1 iunie, după marea performanţă care am avut-o am mers de mai multe ori cu cereri oficiale, înregistrate la administraţia publică locală şi judeţeană dar din păcate nu am primit un răspuns scris, concret dacă ne ajută sau nu financiar în acest an competiţional. Am primit în schimb promisiuni şi amînări. La ultima discuţie pe care am avut-o în această săptămînă cu domnul primar interimar ni s-a promis că la începutul lunii octombrie va avea loc o rectificare bugetară, la care nu va fi omisă echipa de baschet. Aveam de ales. Să renunţăm sau să continuăm. Prin bunăvoinţa şi înţelegerea partenerilor noştri am făcut un front comun cu jucătorii şi staff-ul tehnic şi am decis ca munca de zece ani care am făcut-o este păcat să o aruncăm la coşul de gunoi pentru lipsa de comunicare sau lipsa de responsabilitate şi atitudine în luarea unei decizii de către administraţia publică locală şi judeţeană”, a spus George Opriş, preşedintele clubului BCM Baia Mare.
Sebastian Man, antrenorul principal al BCM Olimpic Baia Mare, s-a arătat mîhnit de condiţiile în care s-au antrenat elevii săi în această perioadă, dar şi de faptul că încă nu au efectuat niciun antrenament în polivalenta băimăreană. “Am început antrenamentele din 1 august la sala de sport a Şcolii „Vasile Alecsandri”, o suprafaţă foarte bună de joc, cu nişte panouri din anii 1980. Vă spun sincer am avut două incidente în care puteam să apărem la ştirile de la ora 5, era să cadă panoul pe doi jucători. Cam astea sînt condiţiile în care ne-am antrenat. Din punct de vedere sportiv aceste panouri au fost total neadecvate pentru o echipă cu vîrsta de peste 12 ani. Ne-am bucurat că am reuşit în această săptămînă să ne antrenăm la Colegiul Economic, din nou cu panouri de lemn. În ultimii zece ani am fost în competiţii în toată ţara, dar eu nu am mai văzut panouri de lemn decît la Baia Mare. Sperăm ca mîine (n.r. – azi) să putem să intrăm în Sala Polivalentă să ne antrenăm la panourile achiziţionate. Ele sînt de anii 1995. Vom fi singura echipă din Liga Naţională care vom avea panouri suspendate. Panourile sînt pe roţi şi nu se dă voie decît cu o derogare din partea Federaţiei la panouri suspendate”, a declarat Sebastian Man, antrenorul principal al BCM Baia Mare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.