Peste 26.500 pachete cu ţigări de contrabandă descoperite la frontiera de nord

0
330

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit, în punctele de trecere a frontierei şi la frontiera „verde”, peste de 26.500 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, care urmau să ajungă pe piaţa neagră de desfacere din România.
Pe timpul unor misiuni desfăşurate la frontiera de stat, poliţiştii de frontieră din cadrul Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat 24.916 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare totală de 240.000 lei. În cauză sunt efectuate cercetări pentru identificarea persoanelor implicate şi documentarea întregii activităţi infracţionale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.
În dimineaţa zilei de ieri, în jurul orei 00.15, s-a prezentat în PTF Siret, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul român Vitalie N., în vârstă de 31 de ani, domiciliat în municipiul Suceava, conducând un microbuz marca Mercedes Vito.
În baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra microbuzului, persoanei şi bagajelor. Astfel, a fost descoperită, ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un spaţiu special amenajat în tavanul şi pereţii laterali ai microbuzului, cantitatea de 1.598 pachete cu ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană. Ţigările, în valoare de aproximativ 2.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 7.000 lei.
Totodată, microbuzul marca Mercedes Vito, în valoare de 68.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea spaţiu special amenajat pentru transportul ţigărilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.