Aproximativ 30 kg de tutun ascunse într-un autoturism la Petea

0
372

Poliţiştii de frontieră din Petea au descoperit şi confiscat aproximativ 30 de kilograme de tutun, ascunse într-o maşină, pe care un cetăţean român a încercat să le introducă ilegal în ţară.

Miercuri, 14 septembrie, în jurul orei 21, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat, pentru a intra în ţară, cetăţeanul român Vinte G., în vârstă de 46 de ani, din municipiul Satu Mare. Acesta conducea un autoturism marca Renault Clio, înmatriculat în România.
Cu ocazia formalităţilor, la controlul specific poliţiştii de frontieră au descoperit în portbagaj, în locul destinat roţii de rezervă, sub scaunul din dreapta faţă şi sub un covor, 60 de pungi din plastic, fără nici un marcaj, în care era o substanţă vegetală mărunţită, cu aspect şi miros specific de tutun. În total erau 29,335 kg, marfă pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente justificative.
În cauză au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, peste 1 kg de tutun.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.