Dr. Corneliu Taloş, preşedintele medicilor veterinari

0
805

Colegiul Medicilor Veterinari CMV Maramureş a avut joi adunare generală de alegeri, în Baia Mare, la Eurohotel. Au fost prezenţi 102 medici veterinari membri, cu cotizaţia plătită la zi, care au ales prin vot secret conducerea Colegiului pentru un nou mandat, 2016-2019.
A fost prezentat Raportul de activitate pentru perioada 2013-2016, asociaţia profesională avînd rezultate printre cele mai bune din ţară. (O constatare îngrijorătoare, efectivele de animale, mai ales cele de bovine, au scăzut cu 25% în ultimii 3 ani).
Comisia de deontologie a rezolvat eficient cele opt sesizări făcute împotriva medicilor veterinari, fiind date atenţionări verbale şi avertismente scrise. În urma acuzaţiilor şi a cercetării, un medic veterinar a renunţat la Contractul de concesionare (CSV Cicîrlău) şi s-a pensionat. Într-un caz, la Budeşti, a fost sesizată Poliţia, pentru cercetarea unui fermier persoană fizică.

Veteranul medicilor veterinari, dr. Alexandru Petri (84 ani)
Veteranul medicilor veterinari, dr. Alexandru Petri (84 ani)

Cenzorii au constatat că CMV a avut venituri de 213.700 lei şi cheltuieli de 92.000 lei. Suma rămasă în cont, 121.700 lei, va fi utilizată pentru cumpărarea unui sediu al Colegiului (acum e chiriaş la Direcţia Sanitar Veterinară Maramureş, str. Vasile Alecsandri nr. 66, într-o cămăruţă).
În urma alegerii, echipa de conducere este formată cam din aceiaşi oameni: preşedinte CMV – dr. Corneliu Taloş (CSV Şomcuta Mare); preşedinte Comisia de deontologie şi litigii – dr. Gavril Bâle (CSV Şişeşti); preşedinte Comisia de cenzori – dr. (şi economist) Teofil Trăinişan (Cabinet privat în Baia Mare). Consiliul judeţean al CMV Maramureş este format din 15 membri, aleşi din tot judeţul şi din toate domeniile de activitate.
Pentru noul mandat, pe lîngă cumpărarea unui sediu, au fost stabilite mai multe obiective profesionale de atins: respectarea contractului cadru, introducerea tratamentelor antiparazitare obligatorii la animale; revizuirea redevenţei pentru dispensarele veterinare aflate în proprietatea Administraţiei Domeniilor Statului, prevenirea malpraxisului, încheierea unui contract de asistenţă cu o casă de avocatură etc.
Adunarea generală s-a încheiat într-o atmosferă relaxată, unde au fost puse în discuţie şi alte probleme (cum ar fi aceea a controalelor insistente făcute de fisc, procuratură, ANSVSA şi alte instituţii, la unii medici veterinari suspectaţi de erori în înregistrarea animalelor şi întocmirea paşapoartelor pentru bovine şi cabaline).

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.