Inaugurarea Centrului de Tranzit, Asistenţă şi Consiliere pentru tinerii care părăsesc sistemul de protecţie a copilului

0
748

Fundaţia Hope and Homes for Children inaugurează mâine, 20 septembrie 2016, la ora 10,45, pe str. Cuza Vodă nr. 8, Centrul de Tranzit, Asistenţă şi Consiliere pentru tinerii care părăsesc sistemul de protecţie a copilului. La inaugurare vor participa Dragoş Pîslaru, Ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Ştefan Dărăbuş, director regional HHC, Europa Centrală şi de Sud, Marco Hobl, CEO Kaufland România, Maria Gheorghiu, Consilier de stat în cadrul Cancelariei Primului Ministru, domeniul Incluziune socială şi Bogdan Gavra, Director SPAS din cadrul Primăriei Baia Mare.
Chef Adrian Hădean le va oferi sfaturi tinerilor din centru, despre cum să se gospodărească singuri în bucătărie. Gazda evenimentului va fi Dragoş Bucurenci, purtător de cuvânt HHC România.
Construcţia Centrului de Tranzit, Asistenţă şi Consiliere pentru tinerii care părăsesc sistemul de protecţie a copilului a fost demarată în vara anului 2015, cu sprijinul financiar al companiei Kaufland România, pe un teren pus la dispoziţie de Primăria Municipiului Baia Mare. Centrul, cu o capacitate de 19 locuri, are scopul de a rezolva problema critică a locuirii, dar şi a educaţiei şi asistării tinerilor vulnerabili privind integrarea socială, formarea profesională şi accesul pe piaţa muncii pe raza judeţului Maramureş.  Pentru fiecare tânăr se va asigura evaluarea competenţelor, a potenţialului şi a carenţelor în dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă şi se va întocmi un plan individual de incluziune şi ocupare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.