90 de controale şi amenzi de 134.000 lei pentru ilegalităţi silvice

0
426

Pe parcursul săptămânii trecute, poliţiştii maramure­şeni au acţionat pentru protejarea fondului forestier prin prevenirea delictelor silvice şi depistarea şi tragerea la răspundere a celor care nu respectă legislaţia în acest domeniu. În urma celor 90 de controale efectuate, au fost constatate 30 de infracţiuni şi au fost aplicate 78 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 134.000 lei. Totodată, a fost dispusă confiscarea a peste 140 mc lemn.

În perioada 12-18 septembrie, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş, împreună cu specialişti din cadrul Gărzii Forestiere şi Direcţiei Silvice, sprijiniţi de jandarmi şi poliţişti de frontieră, au efectuat 90 de controale pentru identificarea persoanelor care se abat de la respectarea normelor privind transportul, depozitarea, prelucrarea şi comercializarea materialului lemnos.
Au fost verificate 138 mijloace de transport material lemnos şi au fost efectuate controale atât în fondul forestier cât şi în alte spaţii de depozitare şi comercializare a materialului lemnos.
În  urma acestor activităţi, poliţiştii au constatat 30 de infracţiuni şi au aplicat 78 de sancţiuni contravenţionale. Valoarea amenzilor aplicate a fost de aproximativ 134.000 lei. Totodată, a fost dispusă măsura confiscării a peste 140 mc lemn, transportat ilegal sau pentru care nu au putut fi prezentate documentele legale de însoţire şi provenienţă.

În Borşa

Vineri, 16 septembrie, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, împreună cu ofiţeri de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice şi specialişti din cadrul Gărzii Forestiere Cluj au efectuat controale la depozitele de material lemnos ale unor operatori de pe raza localităţii Borşa.
În urma verificărilor efectuate, au fost constatate două contravenţii, prevăzute de Legea 171 din 2010 privind stabilirea şi sancţionarea delictelor silvice, ce au fost sancţionate cu amenzi în sumă de 20.000 lei. Totodată, a fost confiscată cantitatea de 33 mc material lemnos, în valoare de aproape 2.300 lei.

În Poienile de sub Munte

Sîmbătă, poliţiştii din Leordina, împreună cu reprezentanţi ai Ocolului Silvic Poieni, au efectuat controale în cantonul silvic I Penatai Paulic, de pe raza localităţii Poienile de sub Munte. Participanţii la acţiune au identificat 4 bărbaţi, din localitate, care au tăiat, fără drept, de pe picior, 26 de arbori, de esenţă molid, pe care intenţionau să-i transporte la domiciliu.
Lemnul a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Poieni iar bărbaţii sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de tăiere fără drept şi furt de arbori.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.