În luna august, stăm bine cu bugetul consolidat al judeţului

0
317

La sediul Instituţiei Prefectului a avut loc şedinţa lunară privind bugetul consolidat al statului, la care au participat reprezentanţi ai serviciilor publice deconcentrate. Întâlnirea a fost condusă de subprefectul Alexandru Bondrea.  
Ec. Ştefan LIBOTEAN, şef birou în cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Maramureş a precizat că, în luna august 2016, suma totală a încasărilor a fost de aproximativ 98.000.000 lei, cu o creştere procentuală de 27,82% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2015, dar, în continuare, vor fi întreprinse acţiuni în vederea menţinerii volumului încasărilor bugetare şi a recuperării arieratelor acumulate.
La nivelul Casei Judeţene de Pensii, numărul pensionarilor este în scădere, iar în luna august, au fost alocate 380 bilete de tratament, în prima serie, respectiv 415 bilete în cea de a doua serie, a prezentat Lucica POP, director executiv al CJP.
Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică, dr. Rareş POP,  a precizat că, la data de 31 august, s-au derulat fonduri publice însumînd peste 23 milioane lei din venituri proprii ale Ministerului Sănătăţii, bugetul de stat şi venituri proprii din prestări servicii.
În raportul Casei de Asigurări de Sănătate, se arată faptul că, la 31 august, bugetul aprobat pentru servicii medicale şi medicamente este de 413.000 lei, comparativ cu cel aprobat anul trecut în valoare de 376.000 lei. De menţionat că, în acest an, nu se înregistrează arierate din anii precedenţi, iar plata serviciilor medicale s-a efectuat la termenele legale de plată, neexistînd plăţi restante. Totodată, din analiza veniturilor, realizate la data de 31.08.2016, de 148.000 lei, comparativ cu veniturile încasate, a rezultat o creştere de 161,10 mii lei.
Lidia MUREŞAN, şeful Biroului Vamal de Frontieră Sighet, a arătat o scădere a exportului, cu aproximativ 15%, şi o creştere semnificativă a importului – 105%, faţă de perioada similară a anului 2015. Principalele mărfuri importate în luna august au fost: cherestea, semifabricate din lemn, paleţi din lemn, ţesături, mobilier, maşini şi aparate. În urma activităţii de control vamal, au fost identificate 16 fraude, majoritatea constînd în contrabandă cu ţigări.
În ceea ce priveşte Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Oana OŞANU, director executiv al instituţiei, a precizat că, numărul şomerilor, la finele lunii august, a fost de 6.870, cu 989 şomeri mai puţin faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Prin urmare, rata şomajului a înregistrat o scădere faţă de anul precedent, de la 3,76% la 3,28%. De asemenea, a scăzut şi numărul şomerilor care beneficiază de indemnizaţie de şomaj, de la 2.341 şomeri, în august 2015, la 1.737 şomeri, în august 2016. La nivel naţional, Maramureşul se află printre primele 10 judeţe în ceea ce priveşte rata şomajului.
La finalul şedinţei, subprefectul judeţului i-a felicitat pe reprezentanţii serviciilor publice deconcentrate prezente: „În urma prezentării rapoartelor, rezultă că stăm bine la nivel de judeţ şi vreau să vă felicit pentru rezultatele bune obţinute. Să continuaţi aşa şi pe viitor…”

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.