Lipsa siguranţei tale este cea mai dureroasă amendă!

0
312

În perioada 12 – 18 septembrie, poliţiştii rutieri maramureşeni au desfăşurat pe raza judeţului activităţi în cadrul campaniei preventive „SEATBELT”.
Acţiunile au fost organizate în conformitate cu calendarul de activităţi al Organizaţiei Poliţiei Rutiere Europene, pentru anul 2016, şi au avut ca scop conştientizarea conducătorilor de autovehicule şi a pasagerilor cu privire la necesitatea utilizării centurilor de siguranţă/sistemelor de retenţie pentru copii precum şi depistarea şi sancţionarea conducătorilor de motociclete şi/sau mopede care nu utilizează echipamente de protecţie omologate.
În cadrul activităţilor desfăşurate în această perioadă, poliţiştii maramureşeni au constatat 358 de contravenţii, ce au fost sancţionate cu amenzi în valoare de aproape 62.000 lei.
Utilizarea centurii de siguranţă este singura metodă cu maximă eficienţă în reducerea vătămărilor în cazul coliziunilor dintre autovehicule. Experţii au estimat că utilizarea sporită a centurilor de siguranţă, a dus la reducerea numărului deceselor cu peste 20%.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.