Premieră în România şi în Baia Mare! Tratamentul tensiunii arteriale cu laser intravenos de joasă putere

0
7059

• Pacienţii nu vor mai avea nevoie de medicamente!

O metodă nouă, ino­vatoare de tratament al hipertensiunii arteriale s-a  implementat pentru prima dată în România, în Baia Mare, la cabinetul dr. Adrian Popa, medic primar Medicină Internă cu atestat în ecografie generală, ecocardiografie şi managementul serviciilor de sănătate. (str. Gheorghe Marinescu nr. 3).
Metoda IpertensioneOK este bazată pe corecţia stilului de viaţă, precum şi utilizarea noilor tehnologii cu laser, fiind dezvoltată pentru a restabili valorile normale ale tensiunii arteriale, în doar trei săptămâni (zece şedinţe). Laserul intravenos low-power este o tehnologie germană care există de peste 20 de ani, fiind pentru prima dată utilizată în România, datorită dr. Francesco Raggi. Acesta a făcut o vizită în Baia Mare, la cabinetul dr. Adrian Popa pentru a da ultimele indicaţii despre cum va fi folosit acest aparat. Dr. Francesco Raggi a avut amabilitatea de a ne oferi, cu această ocazie, un interviu:
– Cum v-a venit ideea de a introduce această metodă inovatoare tocmai în Baia Mare?
– Un pacient din Baia Mare, care lucrează în Italia a venit la cabinetul meu cu tensiune arterială mare pentru a-l trata. Am folosit această metodă, reuşind să-i restabilesc valorile normale ale tensiunii, indicându-i inclusiv schimbarea stilului de viaţă. Pacientul m-a întrebat dacă n-aş putea veni şi în România să implementez această metodă. Aşa am ajuns aici pentru prima dată. Toate drepturile exclusive pentru această metodă revine Firmei Medical Future R&G. În Baia Mare, toate drepturile exclusive pentru practicarea acestei metode revin dr. Adrian Popa.

Dr. Adrian Popa
Dr. Adrian Popa

– Cât de periculoasă este hipertensiune arterială?
– Hipertensiunea arterială  (HTA) este foarte răspândită în Occident. Una din trei persoane suferă de HTA. Tensiunea mare în majoritatea cazurilor nu dă simptome, lucru periculos. Din când în când poate să doară capul (cefalee), să curgă sânge din nas (epistaxis). HTA produce infarct, AVC, vedere înceţoşată, retinopatie, insuficienţă renală ş.a. În anul 2015, profesorul american de la Universitatea  din Birmingham, George Howard,  a făcut o cercetare, publicând într-o prestigioasă revistă medicală, Stroke,  faptul că pentru 26.850 de persoane cu hipertensiune arterială, după aplicarea tratamentului medicamentos, deşi medicamentele scad tensiunea arterială sub 140/90 mmHg, riscul de a se produce un infarct  ori AVC a crescut cu 248%  şi că pastilele nu tratează cauzele reale ale HTA.
– Care sunt adevăratele cauze ale HTA?
– Primul pas şi lucrul cel mai important este corectarea stilului de viaţă şi abia ulterior se pot lua şi medicamente. Dacă scazi în greutate, te alimentezi corect, practici exerciţii fizice şi medicamentele pentru tensiune se reduc pentru că tensiunea scade automat. Poporul român nu este  educat pentru a-şi corecta stilul de viaţă. De exemplu, alimentele mult vehiculate “light” sunt false.
– De ce?
– Pentru că acestea nu conţin grăsimi. Şi e adevărat. Dar lipsa grăsimilor creşte pofta pentru carbohidraţi şi aşa persoana se îngraşă mai mult. Metoda IpertensioneOK are şi o tehnologie bazată pe un anumit tip de alimentaţie care, combinată cu şedinţele bazate pe noua tehnologie laser face ca pacientul să revină la tensiunea normală şi să continue să ducă o viaţă normală. Metoda este garantată 100%. Am scris şi o carte în limba italiană despre această metodă. În curând va fi disponibilă şi în limbile română şi engleză (cartea se va putea descărca şi de pe site-ul IpertensioneOk.com/Romania).
– Să revenim la cabinetul dr. Adrian Popa din Baia Mare. Cum va proceda pacientul  hipertensiv care doreşte să elimine medicamentele? Altfel spus, în ce constă concret metoda IpertensioneOK?

Dr. Francesco Raggi
Dr. Francesco Raggi

– Prima dată vom prescrie analize. Concomitent, pacientul va fi monitorizat Holter (este vorba despre un test neinvaziv care înregistrează tensiunea arterială în mod continuu timp de 24 de ore, cu ajutorul unui mic dispozitiv electronic ataşat la talie cu o curea) . Vom pune toate întrebările posibile pacientului despre stilul său de viaţă pentru a-l înţelege mai bine, după care putem începe tratamentul cu laser, timp de trei săptămâni, din două în două zile. Evident, ajustăm şi dieta. Vom oferi pacientului, de asemenea, inclusiv exerciţii simple de relaxare fizică şi mentală. Tratamentul efectiv cu laser constă în montarea unei canule normale de ac în braţ şi în interior o fibră optică subţire, de unică folosinţă, care intră doar câţiva milimetri în venă. Fibra optică permite a obţine o lumină laser în fluxul sanguin. Tratamentul durează 20-30 de minute.  Programările se fac la cabinetul dr. Popa, str. Gheorghe Marinescu nr. 3 sau la telefon 0744.646985.
– În concluzie, cine poate beneficia de  metoda IpertensioneOk?
– Toţi pacienţii hipertensivi cu tensiune arterială oscilantă şi care nu este bine controlată, cei trataţi cu medicamente antihipertensive dar ştiu că au un risc crescut de AVC sau infarct şi doresc să-l reducă,  se simt bolnavi, în ciuda tratamentului cu antihipertensive, iau medicamente dar hipertensiunea arterială rezistă (nu scade la normal), pacienţii care au dezvoltat reacţii adverse ale medicamentelor, precum picioare umflate, oboseală etc).

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.