S-a deschis Festivalul Castanelor!

0
515

Deschiderea oficială a celei de-a 24-a ediţii a Festivalului Castanelor a fost precedată ca în fiecare an de Parada Sărbătorii. În fruntea alaiului s-a aflat Fanfara Municipală care a asigurat atmosfera muzicală pe parcursul deplasării pe principalele străzi din Baia Mare. Pentru a fi admirată pe îndelete de mulţimea adunată pe trotuare, parada s-a oprit în câteva puncte ale oraşului, iar majoretele s-au mişcat în paşi de dans animând acţiunea. Băimărenii au ieşit în număr mare pe stradă, alţii s-au adunat la ferestre sau pe balcon pentru a nu rata startul sărbătorii.

Parada sărbătorii

Autorităţile locale şi judeţene, parlamentari, dar şi oaspeţi străini au însoţit Parada Sărbătorii, deplasându-se pe principalele străzi din Baia Mare, din zona B-dului Unirii până în Centrul Vechi. Din alai au mai făcut parte reprezentanţi ai instituţiilor publice, cei din instituţiile aparţinând de Ministerul Afacerilor Interne, SMURD, Serviciul de Ajutor Maltez, copii şi tineri de la cluburile şi echipele sportive din Baia Mare, micuţii de la Palatul Copiilor, cei de la Ansamblul Folcloric Naţional Transilvania şi actorii Teatrului Municipal. De asemenea, s-au alăturat paradei, motocicliştii şi maşinile de epocă. La loc de cinste a fost castana, simbolul sărbătorii, aşezată pe un car alegoric. Destinaţia finală a alaiului sărbătorii a fost Centrul Vechi al Municipiului Baia Mare. Acolo s-a oprit întreaga paradă pentru a asista la momentul festiv.

Aglomeraţie la deschiderea oficială

Pe scena sărbătorii a fost în acest an mare aglomeraţie. Politicienii s-au înghesuit să se facă vizibili pentru cei adunaţi în Piaţa Millennium. Fiecare s-a străduit să câştige un loc în faţă, mai ales că se apropie cu paşi repezi alegerile parlamentare. Deschiderea oficială a Festivalului Castanelor a debutat cu intonarea Imnului Naţional al României şi cel al Uniunii Europene. Pentru a nu-i supăra pe oaspeţi, cei din Fanfara Municipală au avut de interpretat şi imnul specific fiecărei dintre ţările participante la eveniment: Ucraina, Polonia şi Ungaria. Pentru prima dată, co-organizator al sărbătorii este şi Consiliul Judeţean Maramureş. „Mulţumesc Primăriei şi Consiliului Local Baia Mare că a dat posibilitatea Consiliului Judeţean Maramureş să devină co-organizator al Sărbătorii Castanelor.  E important ca administraţiile locale să se dezbrace de haina politică şi să facă muncă aşa cum merită oamenii, cum merită maramureşenii”, a rostit în discursul său, Gabriel Zetea. A urmat viceprimarul cu atribuţii de primar al Municipiului Baia Mare, Marinel Rob, care a declarat deschisă sărbătoarea. „Permiteţi-mi cu această ocazie să deschid oficial Festivalul Castanelor 2016. E sărbătoarea dumneavoastră. Nu e a primăriei, nu e a Consiliului Judeţean Maramureş, e sărbătoarea băimărenilor şi a maramureşenilor. Vă rog să vă simţiţi cât se poate de bine, să vă bucuraţi alături de cei dragi, familie, prieteni şi să participaţi la evenimentele culturale şi artistice desfăşurate în aceste zile în Baia Mare”, a spus Marinel Rob.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.