Elevii din Vişeu de Sus iubesc curăţenia

0
2660

Peste 200 de elevi de la şcolile din oraş au răspuns prompt proiectului naţional ”Let`s do it, Romania!”, participând la acţiunea de ecologizare şi igienizare a sectoarelor repartizate.
Elevii Liceului Tehnologic nr. 1, coordonaţi de prof. Gheorghe Manta – director, prof. Elena Maria Şandru, Gheorghe Andreica, Elvira Olah, Iuliana Nagy, Laura Roşca, împărţiţi în două grupe, au avut ca zonă de acţiune malurile râului Vaser (300 m şi 500 m) în aval de la podul din cartierul Ţipţerai şi piaţa de alimente până la pensiunea Agnes, iar a doua grupă str. 1 Mai până în zona bisericii şi Ocolului Silvic.
Voluntarii de la Liceul Tehnologic nr. 4 au avut un sector pentru colectarea deşeurilor tot pe râul Vaser, în aval de la şcoala lor, până la biserica de pe Valea Râului, elevii fiind împărţiţi pe grupe, conduşi de profesorii şi educatorii Monica Pop, Andreea Podină, Ioana Tomoiagă, Gheorge Rad, Nicolae Dobrin, Aurel Şimon, Ionuţ Paşcu, coordonaţi de directoarea Emilia Ciolpan.
Liceul ”Bogdan-Vodă” (prof. Maria Pop), a acţionat pe malurile râului Vişeu, de la pod haltă CFR, aval 500 m, amonte 200 m. Elevilor li s-au alăturat reprezentanţi ai clubului Rotary Vişeu de Sus şi ai Parcului Natural ”Munţii Maramureşului”. Un grup de tineri de la Forumul Democrat German, coordonaţi de Horst Zavaczki şi Gert Zavaczki au ecologizat zona ”la Cruce”. Copiii de la ”Casa Speranţei”, fundaţia OEM (administrator Monica Şimon) şi-au adus aportul în zona magazinului Unicarm, în parcul şi piaţeta de vizavi.
Şcoala Gimnazială nr. 7, număr record de elevi pe acţiune cu o foarte bună organizare, a igienizat zona din jurul şcolii, parcarea din apropiere, autogara şi împrejurimile, între blocuri, având cel mai mare sector, o zonă unde s-a muncit mult (peste 100 saci colectaţi), elevii fiind repartizaţi pe grupe, conduşi de prof. Cristian Andreica şi Vasile Tomoiagă, directori, prof. Mariana Năsui, Axenia Hapca, Anca Şimon, Ileana Malinetescu, Adriana Melniciuc.
Atât sacii, cât şi mănuşile de protecţie au fost asigurate de către Primăria oraşului, iar transportul de firma de salubritate.
La terminarea acţiunii, organizatorul Viorel Sasu, inspector Compartiment protecţia mediului, a spus: ”Este de remarcat numărul din ce în ce mai mare al voluntarilor, de la o ediţie la alta, şi calitatea lucrărilor prestate”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.