Programele Casa Verde, Casa Verde Plus şi Natura încep în noiembrie – cu prefinanţare de 30% –

0
509

Secretarul de stat în Ministerul Mediului, Viorel Lascu a declarat, recent, că programele Casa Verde, Casa Verde Plus, Natura, derulate prin Administraţia Fondului pentru Mediu, vor fi lansate în luna noiembrie.
Fiecare lansare va fi anunţată cu 10 zile înainte. În noiembrie vor demara programele principale şi Casa Verde Plus, iar prin acest ultim program, care va fi deschis autorităţilor, se vor putea finanţa şi părţi de clădiri, spitale, şcoli, inclusiv ce înseamnă izolaţie, elemente de construcţie, mai mult decât a pune doar panouri solare.
În ceea ce priveşte Programul privind conservarea biodiversităţii şi administrarea ariilor naturale protejate, care se numeşte acum Natura, acesta necesită întocmirea unui ghid şi crearea unui mecanism de finanţare, care aduce ca noutate prefinanţarea celui care aplică, în valoare de 30%.
Întârzierile în lansarea programelor au fost determinate de dificultăţile de organizare deşi, motivează Lascu, teoretic, toate ghidurile au fost finalizate în luna februarie. Problemele de administrare au fost legate, în primul rând, de Administraţia Fondului pentru Mediu, care nu a fost preconizată să răspundă la programe vaste, singurul program care a decurs foarte bine, până în 2015, fiind „Rabla”, care are un format simplu şi nu implică sume foarte mari.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.