Sărbătoarea castanelor

0
329

Castanele comestibile se coc în luna octombrie, dar acum au mare preţ cele oarzîne, de cînd Baia Mare organizează la mijlocul lunii septembrie Festivalul castanelor, unde oamenii vor să mănînce castane, chiar dacă nu sînt coapte…
La Expo Flora, au fost prezenţi producători de material de plantat. Firma Super Rosa Csiky din Ciumbrud-Alba vine în fiecare an cu produse de vînzare. Ne-a prezentat puieţi de măr din soiuri vechi (Parmen auriu, Poinic, Pătul), soiuri vechi de păr (pere cu miez roşu), alături de soiurile pentru livezi intensive, dar şi pentru livada de lîngă casă, rezistente la boli. Preţul unui pom fructifer din cîmpul II – 10 lei, ambalat frumos.
La expoziţia de produse industriale Rivulus Dominarum, firma Solarcenter din Baia Mare a prezentat panouri solare, boilere solare, staţii solare de pompare a apei, cu preţuri de la 750 euro (300 Watt) pînă la 5.300 de euro (5,5 kW). Încălţăminte de iarnă din piele, cu talpă sintetică 180 lei. Scurte şi paltoane. Haină de piele 100 lei, la ultima reducere.
Doamna Corina (tel. 0743036627) oferea detergenţi fără fosfaţi, geluri şi creme cu venin de viperă (cu efect imediat în reumatism, artrite, nevralgii), suc de graviola (un fruct amazonian cu efect curativ şi regenerativ), creme cu pudră de diamant şi venin de viperă pentru tenul ridat, suc de aloe, suc de turmeric curcuma (antiinflamator natural), minerale detoxifiante, capsule contra glaucomului şi cataractei (Reishi cordyceps), şampoane şi balsamuri, alaun de potasiu ca deodorant antibacterian.
În Centrul vechi, au fost mulţi meşteri populari şi producători de produse tradiţionale, au ba. S-a stat la rînd pentru fripturi şi cozonac secuiesc. „Baia de mulţime” este mereu revigorantă şi imprevizibilă!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.