Prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului – Săptămâna prevenirii criminalităţii

0
504

Adoptarea unei conduite preventive şi acordarea unei atenţii sporite protejării bunurilor proprii  reprezintă condiţiile esenţiale pentru reducerea infracţiunilor contra patrimoniului.
În scopul  informării cetăţenilor cu privire la prevenirea furturilor din locuinţe, din auto, din buzunare, a infracţiunilor de tâlhărie şi a înşelăciunilor, poliţiştii Biroului de Ordine Publică Baia Mare şi ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au desfăşurat în a treia zi din Săptămâna Prevenirii Criminalităţii, acţiuni stradale constând în distribuirea de pliante cu recomandări pentru asigurarea corespunzătoare a  bunurilor personale.
În municipiul Baia Mare, poliţiştii au distribuit pliante cetăţenilor prezenţi în cartierul Săsar, zona marilor magazine, parcuri şi parcări din municipiu. Totodată, ei au informat populaţia cu privire la cauzele producerii furturilor din locuinţă, din auto, a tâlhăriilor, precum şi cu privire la modalităţile de protecţie a bunurilor personale.
Tot miercuri, poliţişti de la Biroul de Ordine Publică Baia Mare şi Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au participat la o întâlnire cu membrii Centrului de Zi „Regina Maria” Baia Mare având ca scop informarea persoanelor vârstnice cu privire la modalităţile de prevenire a unor infracţiuni.
Poliţiştii  le-au prezentat participanţilor recomandări pentru prevenirea infracţiunilor de furt, înşelăciune şi tâlhărie deoarece statisticile arată că victime frecvente ale acestor infracţiuni sunt persoanele vârstnice.
Poliţiştii au discutat despre furturile din locuinţă comise prin distragerea atenţiei sub diferite pretexte:  prezentarea de produse de curăţat şi detergenţi, a unor servicii de curăţenie şi deratizare, prezentarea sau atribuirea unor calităţi oficiale, despre infracţiunile de tâlhărie comise prin smulgere şi despre diferite metode de înşelăciune (accidentul, câştigarea unui premiu, deratizare etc).

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.