Aparat de ventilaţie neonatală achiziţionat de Spitalul Judeţean Baia Mare

0
701

Cora a demarat, în 4 mai 2016, o campanie de suflet pentru dotarea Secţiei Neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, campanie în care unitatea spitalicească a fost organizaţie parteneră şi care s-a încheiat în 30 iunie. A fost o campanie care a avut loc în luna inimilor deschise sub sloganul ”Puţin câte puţin facem mult!”. Clienţii Cora au putut dona la orice casă de marcat, la final adunându-se suma de aproximativ 17.400 de mii de lei.
Cora s-a raliat acestui act caritabil donând, în plus, 12.500 de lei, astfel că Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” Baia Mare a primit un CEC de aproape 30.000 de lei. Cu o contribuţie proprie a unităţii medicale, reprezentând alţi 30.000 de lei, aparatul de ventilaţie neonatală (ventilator nou-născuţi) a fost achiziţionat, iar apoi instalat pe Secţia de Neonatologie, în cursul zilei de joi, 29 septembrie 2016.
aparat-neonatal-1Margareta Pîrvănoiu, medic-şef al Secţiei de Neonatologie a vorbit despre acest aparat atât de necesar, care face diferenţa, în multe cazuri, între viaţă şi moarte. ”Doar anul trecut am avut peste 2.500 de naşteri, dintre care 188 au fost prematuri, iar 172 de copii care au trecut prin terapie intensivă neonatală. Este un aparat de ultimă generaţie, foarte important pentru nou-născuţi cu risc vital, acesta făcând diferenţa între viaţă şi moarte. Susţinerea funcţiei cardio-vasculare prin ventilaţie este un pas foarte important în reanimarea neonatală, ştiind că prematurii au subdezvoltat atât aparatul respirator, cât şi digestiv, respectiv circulator. În neonatologie, dacă nu iubeşti copiii, nu poţi face faţă. Luptăm în fiecare secundă pentru viaţă”, a precizat dr. Margareta Pîrvănoiu, medic-şef Secţia Neonatologie.
Reprezentanţii Cora au fost invitaţi, ieri, în Secţia de Neonatologie pentru a vedea aparatul la a cărui achiziţionare au contribuit şi care va salva, pe viitor, multe vieţi de nou-născuţi. Aceştia s-au oferit să continue colaborarea cu Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” şi pe viitor, propunând chiar sesiuni de lucru comune, pentru a gândi cât mai bine viitoare campanii.
Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” mulţumeşte încă o dată fiecărui client Cora, care a donat bani pentru achiziţionarea aparatului de ventilaţie neonatală, precum şi conducerii Cora, pentru implicare şi iniţiativă. (o.l.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.