Nu vă lăsaţi înşelaţi!

0
382

Trei femei, domiciliate în Baia Mare, Sighetu Marmaţiei şi Vişeu de Sus, au căzut în plasa unor escroci care le-au convins să schimbe bijuteriile sau să trimită bani ca urmare a producerii unui accident rutier cu victime.
Joi, 29 septembrie, o femeie, de 73 de ani, din Baia Mare, şi alta, de 68 de ani, din Sighetu Marmaţiei, au sesizat poliţia că au fost abordate pe stradă de persoane necunoscute care le-au convins să fac schimb de bijuterii.  Având convingerea că bijuteriile pe care le primesc au cel puţin aceeaşi valoare cu cele pe care le dau la schimb, cele două femei au fost păgubite, primind bijuterii fără valoare în schimbul celor de aur. Valoarea prejudiciului reclamat este de 2.500, respectiv 2.000 lei.
Un alt caz de înşelăciune a fost reclamat la Vişeu de Sus. O femeie, de 78 de ani, a declarat că, la data de 28 septembrie a.c., a fost sunată pe telefonul fix de către un bărbat care a pretins că este agent de poliţie rutieră din Cluj şi care, după ce a informat-o că fiica sa a avut un accident de circulaţie, i-a solicitat suma de 11.000 lei pentru a fi exonerată de orice vină. Femeia a trimis banii fără a verifica informaţia primită iar în următoarea zi, când a luat legătura cu fiica sa, şi-a dat seama că a fost înşelată.
În toate cazurile poliţiştii au întocmit dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune şi continuă cercetările în vederea recuperării prejudiciului şi identificării autorilor şi tragerii lor la răspundere.

Persoane depuse în penitenciar

Joi, 29 septembrie, poliţiştii au acţionat pentru depistarea şi identificarea persoanelor pe numele cărora instanţa a emis mandate de executare a unor pedepse cu închisoarea. Astfel, pe raza oraşului Târgu Lăpuş, poliţiştii au identificat o femeie, de 31 de ani, domiciliată în localitatea Răzoare, pe numele căreia statul cipriot a emis mandat european de arestare. Femeia a fost condamnată la 7 ani închisoare, pentru comiterea de infracţiuni contra familiei.
Şi poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Oraşului Borşa au depistat şi depus după gratii un bărbat, de 45 de ani, din oraş, condamnat la executarea unei pedepse privative de libertate. Pe numele lui, Judecătoria Vişeu de Sus a emis mandat de executare a unei pedepse de 4 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de abandon în familie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.