120 de sancţiuni contravenţionale şi amenzi de peste 27.000 lei într-o singură zi

0
306

– 7 şoferi au rămas fără permise de conducere –

În cadrul unor activităţi desfăşurate pentru prevenirea şi combaterea evenimentelor rutiere, poliţiştii au depistat mai mulţi şoferi şi pietoni care circulau neregulamentar. Astfel, într-o singură zi, au fost aplicate 120 de sancţiuni contravenţionale iar valoarea amenzilor a depăşit suma de 27.000 lei. De asemenea, 7 şoferi care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor au rămas fără permise.

Poliţiştii Biroului Rutier Baia Mare împreună cu cei din cadrul Biroului de Ordine Publică, cei din Groşi şi Recea, sprijiniţi de poliţişti locali din cadrul primăriei municipiului Baia Mare, au acţionat vineri, 30 septembrie, pentru a determina participanţii la trafic să adopte un comportament responsabil şi să respecte regulile de circulaţie. A fost acordată o atenţie sporită prevenirii accidentelor rutiere generate de neacordarea priorităţii de trecere pietonilor.
Astfel, pentru încălcarea normelor OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, poliţiştii au aplicat 120 de sancţiuni contravenţionale, din care 35 pietonilor care au traversat strada neregulamentar. Valoarea totală a amenzilor aplicate a depăşit suma de 27.000 lei. Ca măsuri complementare, au fost reţinute 7 permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 90 de zile şi a fost retras 1 certificat de înmatriculare.

7 dosare penale pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice

La finalul săptămânii trecute, 7 persoane care s-au urcat la volanul autoturismelor chiar dacă se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice s-au ales cu dosar penal.
Poliţiştii rutieri, care au fost prezenţi pe principalele artere de circulaţie din judeţ, în scopul impunerii unui climat de disciplină în rândul participanţilor la trafic şi depistării şoferilor care conduc neregulamentar autovehicule pe drumurile publice, au identificat în trafic 7 şoferi care s-au urcat la volanul autoturismelor după ce au consumat băuturi alcoolice.
Au fost întocmite dosare penale şi se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul  de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice faţă de un bărbat, de 46 de ani, din Valea Chioarului, un sighetean, de 46 de ani, trei tineri, de 23, 25 şi 28 de ani, din Lăpuş, Chelinţa şi Baia Mare, un bărbat, de 32 de ani, din Tăuţii Măgherăuş şi un altul, de 64 de ani, din Baia Mare.
Poliţiştii atrag încă o dată atenţia să nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.