Ieri, la Sighet 500 de studenţi au pornit lupta!

0
872

Ieri, la Extensia Sighetu Marmaţiei din cadrul Universităţii  clujene ”Babeş-Bolyai”  a avut loc Ceremonia de deschidere a anului universitar 2016-2017.
În unul dintre  amfiteatrele instituţiei,  Cursul festiv a fost susţinut de conf. univ. dr. Marin Ilieş, prodecan al Facultăţii de Geografie a UBB Cluj şi director al Extensiei universitare Sighet. Completările le-a făcut lector univ dr. Nela Steliac, din partea Facultăţii de Ştiinţe economice.
În cadrul noului an universitar, cele trei facultăţi prezente la Sighetu Marmaţiei dezvoltă în continuare programele de studii deja consacrate, cu un total de  peste 500 studenţi, astfel:  • Facultatea de Geografie cu programele de studii Geografia turismului – nivel licenţă şi Turism şi Amenajarea teritoriului – nivel master, ambele la zi; • Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor cu programul de studii Contabilitate şi Informatică de Gestiune – nivel licenţă, zi şi ID; • Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei cu programul de studii Pedagogia învăţământului şcolar şi preşcolar – nivel licenţă, zi şi ID.
Evenimentul  de ieri a reprezentat  un prim contact între cadrele  didactice şi studenţi, în prezenţa invitaţilor acestora. Imediat după ceremonie, îndrumătorii de an au furnizat studenţilor toate informaţiile necesare parcurgerii studiilor universitare.
”Începând de mâine, 4 octombrie, se derulează deja cursurile, seminariile şi lucrările practice conform orarului afişat încă de săptămâna anterioară. Atât infrastructura cât şi planurile de acţiune sunt pregătite pentru derularea unui învăţământ universitar plăcut şi performant. Parcurgerea studiilor la Extensia din Sighetu Marmaţiei a Universităţii Babeş-Bolyai este mult mai mult decât activităţi didactice şi de cercetare, este de fapt un stil de viaţă” – a conchis dr. Marin Ilieş.
În cei 18 ani de existenţă,  Extensia Sighet a dat 15 promoţii de absolvenţi, care în ultimii 8-10 ani s-au bucurat  de o bază materială modernă: amfiteatre, săli de curs, laboratoare dotate cu aparatură de ultimă generaţie, un amfiteatru de videoconferinţă, o sală de limbi străine, două laboratoare de informatică, o sală de lectură pentru bibliotecă, o sală de sport. Sălile didactice sunt dotate cu numeroase calculatoare, videoproiectoare şi instalaţii de sonorizare. De asemenea, extensia dispune şi de spaţii de cazare pentru studenţi (circa 100 de locuri).
Programe de studii – Geografia turismului şi Turism şi amenajarea teritoriului  sunt adaptate cerinţelor de pe piaţa muncii. Ele oferă tinerilor competenţe esenţiale şi transferabile spre o mare varietate de situaţii, competenţe necesare pentru a funcţiona pe un loc de muncă în secolul XXI.
Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din Cluj-Napoca şi-a deschis porţile şi în cadrul Extensiei Sighet începând cu anul universitar 2005-2006 prin specializarea Contabilitate şi Informatică de Gestiune. Programul de studiu asigură formarea com­petenţelor generale şi de specialitate (contabilitate şi informatică) necesare exercitării profesiunii de economist.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.