IPJ Maramureş scoate la concurs 34 de posturi

0
563

Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş i-au fost repartizate 32 de posturi – pentru încadrare din sursă externă şi 2 posturi – pentru ocupare prin concurs de reîncadrare (1 post de ofiţer şi 1 post de agent). Din totalul celor 32 de posturi destinate încadrării directe, 11 sunt de agenţi de ordine publică în mediul urban şi 21 de agenţi de ordine publică în mediul rural.

În ceea ce priveşte reîncadrarea ofiţerilor şi agenţilor de poliţie, sursa de recrutare pentru concurs este formată din persoanele care au avut calitatea de agent sau ofiţer de poliţie şi pot fi reîncadrate, în conformitate cu prevederile legale şi care au studii corespunzătoare cerinţelor postului.
Înscrierile se pot face la sediul IPJ, pînă vineri, 7 octombrie, zilnic între orele 08:30-15:00, iar concursul urmează să aibă loc în data de 19 noiembrie 2016.
Condiţiile ce trebuie îndeplinite de către candidaţi, calendarul întregii activităţi, tematica şi bibliografia, precum şi alte date de interes, se găsesc pe site-ul https://mm.politiaromana.ro, la secţiunea Carieră – Posturi scoase la concurs.

Urmărite de autorităţile spaniole: trei tractoare au fost găsite în Tulghieş şi Asuaju de Sus

Poliţiştii maramureşeni au identificat trei tractoare, în valoare de aproximativ 180.000 euro, care figurau urmărite de autorităţile spaniole. În cauză s-a luat măsura indisponibilizării acestora iar poliţiştii continuă cercetările prin intermediul Biroului Interpol.
La finalul săptămânii trecute, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, împreună cu cei din Mireşu Mare şi Asuaju de Sus, au identificat, pe raza localităţilor Tulghieş şi Asuaju de Sus, trei tractoare care figurau urmărite internaţional. În urma schimbului de date şi informaţii obţinute prin intermediul Biroului Interpol a reieşit că vehiculele figurau în baza de date ca fiind urmărite de autorităţile spaniole.
Vehiculele identificate au fost lăsate în custodia administratorului unei societăţi comerciale, din Tulghieş, respectiv în custodia unui bărbat, din Asuaju de Sus, unde au fost găsite, iar cercetările continuă în vederea clarificării situaţiei sub aspectul comiterii infracţiunii de tăinuire.

Atenţie la cumpărăturile online!

Sâmbătă, 1 octombrie, un bărbat, din Seini, a sesizat poliţia că a fost înşelat. Acesta a declarat că, în 30 septembrie a.c., a comandat un laptop, în valoare de 2.700 lei de pe un site. În următoarea zi, la primirea coletului, bărbatul a achitat curierului contravaloarea produsului şi încă 20 lei taxe de transport. După ce a deschis coletul, seineanul şi-a dat seama că a fost înşelat întrucât nu a primit laptopul comandat ci un dispozitiv electronic vechi.
Poliţiştii desfăşoară cercetări în vederea recuperării prejudiciului şi identificării autorilor, sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune.
Pentru a evita să deveniţi victimele unor astfel de înşelăciuni, poliţiştii vă atrag atenţia să verificaţi dacă site-ul de pe care comandaţi produsele este de încredere, dacă oferă date de identificare complete – contact, adresă, cod de înregistrare fiscală, dacă precizează condiţiile de livrare şi plată.
Este indicat să nu se completeze nici un formular online, în care se cer datele personale. De asemenea, folosiţi un serviciu de curier cu plata ramburs, ce permite deschiderea coletului la primire, asigurându-vă astfel că aveţi în colet produsul comandat.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.