Cinci ani de închisoare pentru un contrabandist ucrainean

0
295

În data de 30 august 2013, poliţiştii de frontieră din Negreşti Oaş au depistat şase cetăţeni ucraineni, cu vârste cuprinse între 20 şi 41 de ani, care au încercat să introducă ilegal în ţară 276 de baxuri cu ţigări, care conţineau cantitatea de 137.990 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 1.225.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării. În activitatea de contrabandă au fost implicaţi şi cetăţeni români care aveau diferite roluri privind transportul, preluarea, distribuirea şi vânzarea ţigărilor. În luna ianuarie 2014, procurorul de caz a dispus trimiterea în judecată a şapte persoane, cetăţeni români şi ucraineni.

Judecătoria Negreşti-Oaş a dat sentinţă definitivă de executare a cinci ani de închisoare pe numele unui cetăţean ucrainean şi s-a instituit sechestru asigurator, pentru recuperarea prejudiciului, asupra mai multor autovehicule aparţinând inculpaţilor.
În luna septembrie 2016, la Curtea de Apel Oradea s-a judecat cauza penală privind implicare mai multor cetăţeni români şi ucraineni în acest caz de contrabandă. Astfel, instanţa de judecată a emis o sentinţă definitivă şi irevocabilă, de condamnare a cetăţeanului ucrainean Vasyl S., la 5 ani de închisoare, cu executare, pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă. Totodată, cinci cetăţeni români şi un ucrainean, care au preluat şi comercializat ţigările provenite din contrabandă, au fost condamnaţi la pedepse cuprinse între 1 şi 3 ani de închisoare, cu suspendare.
Prin sentinţa penală definitivă şi irevocabilă persoanele implicate în activitatea de contrabandă au fost obligate să plătească finanţelor suma de 3.585.500 lei, reprezentând prejudiciul adus statului prin introducerea ilegală a ţigărilor în ţară.
Instanţa de judecată a dispus şi instituirea sechestrului asigurator, în vederea recuperării prejudiciului, asupra a două autoturisme, o autoutilitară şi un autoturism de teren, aparţinând inculpaţilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.