Contrabandişti opriţi cu focuri de armă

0
356

Poliţiştii de frontieră suceveni au descoperit şi confiscat 12.500 pachete cu ţigări, în valoare de 137.500 lei, care au fost transportate peste frontieră de un grup de persoane. Contrabandiştii nu s-au supus somaţiilor legale şi au fugit spre teritoriul statului vecin, deşi poliţiştii de frontieră au tras mai multe focuri de armă în plan vertical. Un autoturism de teren, înmatriculat în Marea Britanie, folosit la activitatea infracţională, a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră.

Luni, 3 octombrie, poliţiştii de frontieră din Brodina – ITPF Sighetu Marmaţiei au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate. În jurul orei 21.30, au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii de frontieră Straja, mai multe persoane care transportau către un autoturism de teren, colete voluminoase.
Poliţiştii de frontieră au procedat la somarea prin voce a celor în cauză şi deoarece nu s-au supus, au folosit conform legii, armamentul din dotare, fiind trase mai multe focuri de avertisment în plan vertical, însă aceştia, profitând de zona împădurită şi întuneric, au fugit spre teritoriul statului vecin.
Imediat au fost informate autorităţile de frontieră ucrainene despre eveniment, iar autoturismul de teren şi coletele cu ţigări au fost duse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor. În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 12.500 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 137.500 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării. De asemenea, autoturismul marca Mitsubishi Shogun, în valoare de 10.000 lei, folosit la activitatea infracţională, a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră până la finalizarea cercetărilor.

Doi sirieni au fost depistaţi în timp ce încercau să intre ilegal în ţară

Miercuri, puţin după miezul nopţii, poliţistul de frontieră aflat în serviciu la sistemul de supraveghere pe timp de noapte a observat, la aproximativ 300 m de linia de frontieră, două persoane care se deplasau dinspre teritoriul Serbiei spre teritoriul României.
Imediat, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrători din cadrul Grupării mobile de jandarmi Timişoara au declanşat o acţiune specifică, fiind depistate în apropierea localităţii Jimbolia, două persoane, de sex masculin, care au fost preluate şi transportate la sediul Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări.
Persoanele în cauză nu aveau documente de identitate asupra lor, iar în urma verificărilor preliminare s-a stabilit că, sunt cetăţeni sirieni, un minor, în vârstă de 17 ani şi un adult, în vârstă de 33 ani, care au declarat că au plecat din Serbia cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.
Poliţiştii de frontieră timişeni efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiuni de trecere frauduloasă a frontierei de stat, fiind contactate autorităţile sârbe pentru cercetarea în comun a evenimentelor şi punerea în aplicare a acordului de readmisie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.