Locurile 1-5 e obiectivul Ştiinţei Explorări pentru noul sezon

0
337

Ştiinţa Explorări Baia Mare a organizat, ieri, o conferinţă de presă, în care conducerea clubului de volei a anunţat obiectivul pentru noul sezon, dar a prezentat şi noile achiziţii, patru la număr.
Astfel, echipa antrenată de Marius Botea şi Sorin Pop, pentru al douăsprezecelea sezon pe banca Ştiinţei Explorări, a transferat în pauza precompetiţională pa­tru jucători: Robert Ţuţea, Tamas Kaszap, Ştefan Lupu şi rusul Artem Sushko. Dar nu numai băimărenii s-au întărit, ci şi celelalte echipe, astfel că în acest sezon se anunţă o luptă echilibrată, Ştiinţa Explorări avînd un început de foc, în primele şase etape urmînd să evolueze cu echipele ce s-au calificat în cupele europene. Ca şi în precedentul sezon, gruparea de volei şi-a fixat ca obiectiv locurile 1-5, obiectiv realizabil după cum spun diriguitorii clubului. „Din păcate sportul băimărean trece printr-o criză financiară, finanţarea de la Consiliul Local fiind pusă sub semnul întrebării. În aceste condiţii noi concurăm pentru locurile fruntaşe cu echipe care au bugete mult mai mari. E bine însă că avem o atmosferă bună la echipă şi privim cu optimism noul sezon”, a declarat preşedintele Ştiinţa Explorări. Preşedintele executiv, Traian Rad Tăut, speră că Ştiinţa Explorări se va descurca onorabil în campionatul ce va debuta săptămîna viitoare: „Sîntem singura echipă din Maramureş care va juca într-o cupă europeană şi ne aşteaptă un sezon greu. Am încredere însă în antrenori şi jucători şi sperăm să ne descurcăm bine în noul campionat”.
Tehnicianul Marius Botea s-a declarat mulţumit de condiţiile de pregătire, dar şi de lotul care-l are la dispoziţie pentru viitoarea stagiune: „Sînt mulţumit de lot şi consider că ne putem realiza obiectivul. Sînt echipe precum Craiova, Zalău, Galaţi, Steaua şi Ploieşti care s-au întărit în această vară şi din această perspectivă spun că va fi un campionat greu. Este foarte important pentru un antrenor să existe o linişte financiară la echipă”.
Una dintre promisiunile Ştiinţei Explorări este Ştefan Lupu, jucător adus în această vară de la Piatra Neamţ, echipă ce în ultimele două sezoane s-a luptat pentru evitarea retrogradării. „Este un pas important făcut de mine în această vară, ajungînd la o echipă care va juca în Cupa CEV, de la o echipă care în ultimii doi ani s-a bătut pentru salvarea de la retrogradare. Îmi doresc să fim sănătoşi, pentru că atunci putem spera la rezultate frumoase”, a precizat Ştefan Lupu.
Robert Ţuţea, revenit după un periplu pe la Şimleu Silvaniei şi Piatra Neamţ, este optimist în vederea noului sezon, spunînd: „Obiectivul fixat de club este unul realist. Eu voi face tot ceea ce depinde de mine pentru a ajuta echipa în noul sezon”.
Ştiinţa Explorări Baia Mare va debuta în noul campionat pe 16 octombrie, cînd va primi vizita campioanei SCMU Craiova. Pînă atunci, formaţia antrenată de Marius Botea şi Sorin Pop va disputa un ultim meci de verificare, mîine, 8 octombrie, de la ora 12, urmînd să întîlnească în deplasarea vicecampioana CSVM Zalău.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.