Prodance 2000 Baia Mare a dus dansul în Piaţa Cetăţii şi… la şcoală!

0
482

După workshop-ul de salsa, bachata şi kizomba care a deschis luna de evenimente aniversare şi după show-ul de vals şi bachata prezentat în cadrul Sărbătorii Castanelor, celebrarea celor 16 ani de activitate a clubului Prodance 2000 Baia Mare a continuat cu momente inedite: peste o sută de copii au transformat Piaţa Cetăţii în sală de spectacol, perechi de performanţă au dus mai apoi dansul în şcoli, Prodance 2000 a lansat primul număr din ziarul şcolii de dans, iar la finele săptămînii sînt vizate nişte medalii la Cupa Maramureşului.
În 2 octombrie, Prodance 2000 a dus din nou dansul în stradă. Aproximativ 80 de copii din grupe de începători şi intermediari (cei mai mici dansatori fiind în vîrstă de 4 ani!) au evoluat cu dezinvoltură în Piaţa Cetăţii, arătîndu-le părinţilor şi antrenorilor progresele făcute. 10 perechi de performanţă au încîntat spectatorii cu momente de Latino şi Standard, demonstrînd că laurii cuceriţi în competiţiile acestui an nu au fost nicidecum întîmplători. Copii din grupa precompetiţională au debordat de veselie pe ritmuri de cha cha şi jive. În final, antrenoarele Carmen Sînă, Dorina Fărcaş şi Noemi Popa au provocat participanţii la eveniment – protagonişti şi spectatori împreună – să urmeze mişcările propuse în cadrul unei coregrafii spontane.
„Este o experienţă foarte plăcută să dansezi în aer liber, cu atît mai mult cînd ai parte de soare prietenos şi de un decor frumos. Am decis să scoatem dansul din sălile de antrenament şi spectacol cît mai des cu putinţă pentru că dorim să împărtăşim bucuria noastră de a dansa cu cît mai multă lume”, a menţionat Lorand Ilyes, preşedinte al Prodance 2000 Baia Mare.
Şi după ce au dus din nou dansul în stradă, cei de la Prodance 2000 au ales să transforme şi recreaţia mare în spectacol. Călin Dunca & Dora Negrea şi Darius Frîncău & Dora Trufan au dansat la Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga”, în timp ce Adi Pop & Anca Dunca au evoluat la Şcoala Gimnazială „Nicolae Iorga” – acolo unde elevi şi dascăli deopotrivă s-au lăsat angrenaţi în coregrafia spontană propusă de Noemi Popa. „Ne-am gîndit să îmbinăm aniversarea clubului nostru cu Ziua Mondială a Educaţiei, celebrată în 5 octombrie, şi să demonstrăm că dansul este o metodă alternativă de educaţie care implică numeroase şi importante beneficii pentru toţi «învăţăceii», indiferent de vîrstă!”, a declarat Ilyes.
A doua săptămînă aniversară din luna de sărbătoare de la Prodance 2000 se termină în Baia Sprie, cu prilejul concursului naţional „Cupa Maramureşului”. A patra ediţie a competiţiei este programată azi, 8 octombrie, în sala de sport (situată pe str. Igniş nr. 1). Prima probă de concurs este planificată pentru ora 9.15. Circa 40 de perechi vor reprezenta clubul aniversat. Organizatori sînt Spria Top Dance, Prodance 2000 şi Destiny Baia Mare.
Şi tot în cadrul aniversării clubului băimărean a fost lansat primul număr din ziarul Prodance 2000 Baia Mare. O publicaţie inedită care îşi propune să aducă periodic în atenţie cele mai proaspete informaţii, cele mai impresionante poveşti şi cele mai strălucitoare performanţe ale comunităţii de dansatori. Ziarul are 12 pagini full color, fiind tipărit în condiţii grafice deosebite, şi se distribuie gratuit.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.