Susţinerea meşteşugarilor şi artizanilor

0
405

Tîrgul Naţional pentru Artizanat şi Meşteşuguri 2016 va fi organizat în Bucureşti, pe durata a 3 zile, în perioada 28-30 octombrie 2016, cu sprijinul Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”.

Participanţii vor putea prezenta produsele proprii (meşteşugăreşti şi/sau de artizanat) şi vor putea desfăşura activităţi economice în condiţiile legis­laţiei în vigoare. De asemenea, vor putea organiza la standul propriu, pentru vizitatorii interesaţi, sesiuni de ateliere de lucru în care vor explica şi demonstra practic cum se pregătesc şi se obţin produsele lor. Atelierele de lucru trebuie să respecte tradiţia populară atît în ceea ce priveşte modul de prelucrarea a materialelor folosite, cît şi în produsul final. Pot beneficia de ajutor financiar nerambursabil în cadrul Programului operatorii economici: societăţi comerciale, societăţi cooperative, cooperative meşteşugăreşti mixte, persoane fizice autorizate (PFA) care desfăşoară activităţi economice în mod independent, întreprinderi individuale (II), întreprinderi familiale (IF), precum şi asociaţii profesionale sau fundaţii care au ca scop promovarea meşteşugurilor şi a meseriilor care presupun un număr mare de operaţii executate manual, a produselor şi serviciilor cu specific tradiţional, inclusiv din domeniul artei populare şi al artizanatului.
Se asigură participarea gratuită la tîrg pentru aplicanţii selectaţi în urma înscrierii în program. Vor fi suportate cheltuielile de transport pentru beneficiari şi pentru produsele acestora (după caz), precum şi cheltuielile de cazare a beneficiarilor pe perioada desfăşurării evenimentului. Suma pentru cazare nu va depăşi 1.600 lei/beneficiar pentru 4 nopţi de cazare, dar nu mai mult de 200 lei/noapte/persoană. Suma maximă acordată pentru transport, cumulat, nu va depăşi 2.000 lei pentru tîrg. În cazul în care beneficiarul se deplasează cu autoturismul personal, va primi contravaloarea a 7,5 litri carburant la 100 km parcurşi. Înscrierea în program se face on-line, pe site-ul www.aippimm.ro. Fiecare solicitant trebuie să completeze şi să transmită on-line formularul de preselecţie (anexa 1 din documentaţie), începînd cu ora 10.00 a primei zile de înscriere (mîine, 11 octombrie 2016), pînă la ora 20.00 a ultimei zile de înscriere. Bugetul alocat Programului pentru anul bugetar 2016 este de 890.000 lei. Informaţii primite de la Cristian RATIU, OTIMMC Cluj – CIAI Satu Mare, tel. 0741-109005, E-mail:
cristian_ratiu@imm.gov.ro. (G.M.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.