41 de familii au casă socială nouă

0
403

Ieri, în Şomcuta Mare, au fost inaugurate două blocuri sociale a căror construcţie a început în anul 2009, prin fonduri alocate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Gheorghe Buda, primarul comunei Şomcuta Mare, a declarat: “Inaugurăm două blocuri sociale, cu 24 de apartamente fiecare, pe strada Poştei nr. 3. Apartamentele sunt cu câte una, două sau trei camere, iar chiria este modică. Am semnat 41 de contracte de închiriere către beneficiari, acesta fiind numărul solicitărilor care s-au încadrat în condiţiile impuse de lege. Vom semna şi procesul verbal de predare-primire, urmând ca viitorii locatari să încheie contracte individuale cu furnizorii de energie electrică, gaz metan şi apă. Contractele de închiriere a locuinţelor sunt pentru o perioadă de cinci ani de zile, cu posibilitatea prelungirii şi au o clauză care prevede că locatarii trebuie să îşi achite chiria şi taxele în maximum trei luni de la emiterea facturilor. Nu cred însă că aceasta va fi o problemă, dat fiind faptul că pentru un apartament cu trei camere chiria lunară este de 108 lei, iar pentru apartamentele cu una, respectiv două camere vorbim de sume de 60-80 de lei pe lună. Apartamentele sunt date la cheie, tot ce rămâne de făcut este să le mobileze. Cei mai harnici ar putea ca, până la finalul acestei săptămâni, să se mute în noua lor casă”.
Gabriel Zetea, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, prezent la eveniment, a spus: “Aşa cum şade bine unei administraţii publice locale sănătoase, am văzut în Şomcuta Mare o preocupare parcă mai mare ca în alte locuri faţă de domeniile care asigură viitorul unei comunităţi: educaţie, sănătate şi investiţii în infrastructura socială, pentru a asigura egalitatea de şanse pentru fiecare membru al comunităţii. Consiliul Judeţean Maramureş va sprijini continuarea proiectelor demarate în anii anteriori, mai ales în domeniul infrastructurii. Şomcuta Mare are multe sate componente, care au mare nevoie de investiţii pentru a fi conectate între ele. Primarul Gheorghe Buda este un om gospodar, iar sprijinul obţinut la alegerile locale din această vară îl obligă să aibă rezultate rapid”.
Gheorghe Buda a răspuns: “Se află în lucru un proiect de canalizare contractat prin Agenţia Fondului de Mediu, realizat în proporţie de 40%, cu termen de finalizare în 2018. Avem şi un drum de 15 km între localităţile Şomcuta – Văleni – Runc – Buciumi, pe OUG 28, finalizat în proporţie de 70%, şi sperăm să fie terminat în cursul anul 2017. Tot pe OUG 28, finalizăm apa la Vălenii Şomcutei. Din bugetul local, finanţăm un proiect mare cu iluminatul public, prin care aproximativ 600 de lămpi vor fi schimbate în oraş, în următoarele 2-3 săptămâni. Totodată, avem în execuţie căminul cultural şi apa la Finteuşu Mare, primul proiect fiind în valoare de 1.400.000 de lei, iar cel de-al doilea de 950.000 de lei. În procedură de licitaţie se află baza sportivă de la Şomcuta Mare, în timp ce, în aproximativ o lună, vom finaliza un teren multifuncţional de sport la Buciumi. Tot în localitatea Buciumi, avem în vedere reabilitarea căminului cultural, care se află în fază de proiectare, urmând să fie făcută licitaţia”. A.B.M.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.