15 ani de la deschiderea Centrului de Recuperare Esperando

0
506

• Peste 350 de persoane cu dizabilităţi la Centrul de Zi, în 15 ani

Sâmbătă, 15 octombrie 2016 se împlinesc 15 ani de la deschiderea Centrului de Recuperare Esperando.
În anul 2001, o mână de părinţi şi un profesor de Cultură Fizică Medicală au decis să acopere o nevoie uriaşă a copiilor cu dizabilităţi fizice: un loc în care să fie oferite servicii de recuperare fizică, educaţie adaptată, logopedie, psihoterapie, terapie ocupaţională, socializare, consiliere pentru familii. Pe parcursul anilor au fost îmbunătăţite constant metodele de lucru, introduce noi terapii, extinse serviciile, astfel încât un număr tot mai mare de persoane cu nevoi speciale să poată beneficia de aceste servicii. Pe lângă copii, sunt în prezent tot mai mulţi tineri şi adulţi ce vin la Centrul Esperando.
Peste 350 de persoane cu dizabilităţi au trecut pragul Centrului în cei 15 ani. Fiind vorba de paralizii cerebrale, distrofii musculare, Sindrom Down sau alte afecţiuni grave, cele mai multe incurabile, recuperarea este de lungă durată- chiar pe parcursul întregii vieţi.
Mâine, 14 octombrie 2016, ora 17, la Teatrul Municipal Baia Mare, Asociaţia Esperando  aniversează 15 ani de activitate a Centrului de Recuperare Esperando. Invitaţi speciali vor fi: Ansamblul Naţional Transilvania soliştii: Marinel Petreuş, Ioana Pricop, Ionuţ Sima), Ansamblul Tradiţii Maramureşene, Clubul de dans Prodance, Şcoala „George Coşbuc” Baia Mare (prof. Carmen Augustin). Prezentator: Dan Carpov. Parteneri: Primăria Municipiului Baia Mare, URBIS SA. Intrarea la spectacol este liberă în limita locurilor disponibile.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.